Foci

2019.10.20. 21:52

Szűkösen, de csákvári siker lett a vége

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II. 13. fordulójában nyolcadik győzelmét szerezte az Aqvital FC Csákvár.

Dévai N. Csaba

Madarász Márk (sárgában) találata győzelmet ért

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Lipcsei Péter vezette Soroksár a középmezőnyből menekült volna a Csákvár elleni három pont megszerzésével, míg a Csákvár eddigi igen impozáns teljesítményét folytatva az élmezőnnyel való tartást tűzte ki céljául. Az első tíz perc mindkét oldalon hozott lehetőségeket, előbb a hazai Orosz Márk beadásáról maradtak le a középen érkezők, majd Baracskai Roland elől tisztáztak az utolsó pillanatban a hazai védők. A 22. percben Deutsch László esett el a hazai tizenhatoson belül, Kovács Gergely azonban úgy látta, esni akart a csákvári futballista, így ő részesült sárga lapos figyelmeztetésben.

A 35. percben szabadrúgásból veszélyeztettek a hazaiak, Farkas Péter középre nyesett labdáját Baracskainak kellett kifejelnie az érkező Gyömbér elől. Két perccel később az agilisan játszó Orosz csinálta meg magának a helyzetet, 18 méterről eleresztett lövése csupán centikkel zúgott el a jobb kapufa mellett. A fél­idő végére még egy komoly csákvári lehetőség maradt: Madarász szögletét bólintotta kapura Tányéros, Varga Ádám viszont bizonyította, nem véletlenül kapott meghívót az U21-es válogatottba, és bravúrral kitornázta a fejest.

Madarász Márk (sárgában) találata győzelmet ért
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A második játékrész első helyzetét a fővárosi gárda dolgozta ki, Farkas centerezését követően Gyömbér Gábor lőhetett 11 méterről, próbálkozása viszont a kapu fölött hagyta el a játékteret. Nem volt rest a vendégegyüttes sem, Deutsch lövésével válaszoltak, ám ez a löket is fölé ment. A mérkőzés addigi legnagyobb helyzete az 59. percben alakult ki, ekkor Orosz lépett ki a védők mögül, Farkashoz passzolt, Markek Tamás viszont remekül jött ki kapujából, a soroksári játékos pedig nem tudta eltenni mellette a játékszert. Tíz perccel később mutatkozott meg, hogy milyen fontos is volt Markek védése, ugyanis, Sejben Viktor hajszál pontos középre adott labdája, majd Madarász pontos lövése a vezetés megszerzését jelentette a Csákvárnak, 0-1. A hátrány tudatában egyre nyíltabban védekeztek a hazaiak, Baracskai Roland lövése a 73. percben pedig jelezte: a Csákvár lecsap minden esendő alkalomra, hogy lezárja a mérkőzést. A legnagyobb lehetőség azonban a vendégek előtt adódott, a 89. percben Korozmán Kevin szöglete után Orosz fejelhetett, majd a védelemnek kellett a gólvonalról tisztáznia.

Maradt tehát a 0-1, a 24. pontját gyűjtő csákváriak pedig olyannyira közel maradtak az élmezőnyhöz, hogy az egy mérkőzéssel többet vívó (!) Gyirmót előtt, és a szintén eggyel többet játszó MTK mögött a második helyen állnak a tabellán.

JEGYZŐKÖNYV

Soroksár SC–Aqvital FC Csákvár 0-1 (0-0)

Bp., Haraszti út, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Kovács Gergely (Lémon Oszkár, Kulman Tamás)

Soroksár: Varga Á. – Gárdos, Gyömbér, Valencsik, Pászka – Csonka (Ócsik, 62.), Misic (Fröhlich, 73.) – Orosz M., Huszák, Farkas II B. – Pölöskey (Korozmán K., 62.) Vezetőedző: Lipcsei Péter

Csákvár: Markek – Csató M., Albert I., Tányéros Á. – Major G., Mészáros D. (Kocsis B., 65.), Mim, Deutsch L. (Nándori, 65.), Madarász – Sejben, Baracskai (Farkas A., 79.) Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerző: Madarász (69.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában