Diadal, hatalmas küzdelemben

2019.10.05. 20:43

Az Alba a második fordulóban a paksi kosarasokat gyűrte le

Remek, végig hullámzó mérkőzésen verte az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata az Atomerőmű együttesét az NB I-es pontvadászat második fordulójában.

Horog László

Darrin Govens (a labdával) az Alba egyik vezére volt, sokat tett a sikerért Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

Azzal, hogy a kék-fehérek múlt pénteken magabiztos, húszpontos sikert arattak Szolnokon, kimondottan jó pozícióból várták az ASE elleni, hazai rangadót. A vendéglátók megadták a módját a szezon első, hazai meccsének, új volt a fény, a hangtechnika, a hangszórókból a korábbiaknál ütemesebb dallamok dübörögtek. A kivetítőkön az alföldi diadal legszebb jelenetei pörögtek, minden adott volt tehát a kiváló hangulathoz. A csarnok megtelt, ami nem is volt csoda, a derbi különlegességét jelentette, hogy ellenfélként tért vissza a Gáz utcába a fehérváriakkal két bajnokságot és két kupát nyerő szakvezető, Dzunics Braniszlav, valamint a center Lóránt Péter, aki négy éven át erősítette a kék-fehéreket, s szintén komoly sikerek részese volt csapatkapitányként. A mérkőzés első pontjait nyolc másodperc elteltével Keller Iván szerezte távolról, két perc után 8-2 állt a táblán, a csereként pályára lépő Kis Raul, továbbá a két esztendeje még az albásokat erősítő Kovács Ákos pontjaival meglépett az ASE, hatpontos előnyt építettek, 12- 18. Ezt őrizték is az első negyedben, a hazaiak az egy héttel korábbi, idegenbeli öszszecsapással ellentétben, kapkodva fejezték be támadásaikat. Javult a dobóforma, a vendéglátók komoly rohanásba kezdtek, 15 pontot szereztek zsinórban, ellenfelük viszont egyet sem. Csupkovics többször beköszönt, valamint a nyáron Kecskemétről igazolt center, Molnár Márton újfent remekelt. Félidőben hét ponttal vezetett az Alba (49-42), a harmadik negyed elején pedig tovább növelték a különbséget. Az ASE Lóránt dupláival és a vajkezű Faust hármasaival visszajött a 12 pontos különbségből, a harmadik negyedet Markovics kinti kosara zárta le, 69-64. A záró etapban Nicholas Faust folytatta a pontok termelését, az amerikai légiós az utolsó két percre fordulva sem rontott, tripláival fordított a tolnai alakulat, 80-81.

Darrin Govens (a labdával) az Alba egyik vezére volt, sokat tett a sikerért Fotó: Fehér Gábor

A korábban gyakran hibázó Darrin Govens elkapta a fonalat, nem remegett a keze, az albások hatalmas csatában arattak ötpontos győzelmet. Két meccs, két győzelem, ráadásul közvetlen riválisok ellen, remekül kezdte a bajnokságot a Fehérvár. – Az Olajbányász elleni megérdemelt siker után az ASE ellen is győzelemre készültünk – mondta Jesus Ramírez, a Fehérvár edzője. – Nagyszerű este volt, komoly szerepet játszott szurkolóink támogatása. Szeretném megköszönni azt a pozitív energiát, amit kaptunk tőlük az egész mérkőzésen, a különleges atmoszféra rengeteget jelentett. A vártnál nehezebben nyertünk, ugyanis a középtávoli és távoli dobásaink ezúttal nem úgy ültek, ahogy elterveztük. Bár elmentünk a vendégektől, a remeklő Faust jóvoltából a paksiak visszajöttek a meccsbe, rendkívül izgalmasan alakult a végjáték. A mérkőzés kulcsmomentumai a támadólepattanók voltak, összesen tizennyolcat sikerült szereznünk. Nagyon örülök a győzelemnek, megdolgoztunk érte, várom a hasonló folytatást. – Minőségi kosárlabdát nyújtottak a csapatok, megérdemelten nyert az Alba – jelentette ki Jan Pavlik, az ASE másodedzője. – Nem követhetjük el azokat a hibákat, amiket elkövettünk, nagyon sok gyors indítást engedtünk a hazaiaknak. Higgadtabbnak kell maradnunk ilyen helyzetekben, ezúttal nem sok hiányzott a meglepetéshez, a meccsben benne volt a győzelmünk is. Nem mi voltunk a favoritok, de nagyon nagy energiával játszottunk, mindössze néhány jó döntés hiányzott a sikerhez. Két alapjátékosunk ezúttal hiányzott, ha ők csatlakoznak, erősebbek leszünk. – Az első félidőt nem úgy kezdtük, ahogy elterveztük, túl sokat hibáztunk – fogalmazott Molnár Márton, az Alba centere. – Gyengén védekeztünk, túl sok labdát adtunk el, nem úgy játszottunk, ahogy Szolnokon. Küzdeni tudásból, egységből vizsgáztunk ezúttal jelesre. Tudtuk, az Olaj elleni győzelem csak akkor ér valamit, ha az ASE ellen is nyerünk. Nagy öröm, hogy sikerült. – Két nagyon jó csapat találkozott, közel voltunk a sikerhez – vélekedett Nicholas Faust, a Paks hátvédje. – Jó volt a csapatmunka, nem lehet ránk panasz. Sokat dolgozunk, a következő meccseken még jobbak leszünk.

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár–Atomerőmű SE

88-83 (21-27, 28-15, 20-22, 19-19)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 2230 néző,

vezette: Földházi T., Nagy V., Török R. (Bodrogváry I.)

Alba Fehérvár: Ljubicic 6/6, Keller 3/3, Markovic 14/3, Cupkovic 6,

Molnár 15. Csere: McDuffie 12/3, Guyton 14/3, Csorvási 4, Govens

14/3, Takács -. Vezetőedző: Jesus Ramirez

Atomerőmű SE: Evans 14/6, Harris 2, Faust 26/24, Coleman 6, Lóránt

19/3. Csere: Kovács Á. 7/3, Kis 5/3, Porter 4, Szalai -. Vezetőedző:

Dzunic Branislav

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában