ismert sportolók segítenek a döntésben

2019.09.01. 10:00

Sportágat választanak Csákváron a gyerekek

Jövő csütörtökön sportágválasztót tartanak a helyi iskolások számára a vértesi településen.

Horog László

Illés Szabolcs polgármester, az ötletgazda Fotó: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

A hétfői iskolakezdést követően három nappal, szeptember 5-én késő délelőtt a sport jut főszerephez a csákvári iskolában. Az első három óra a megszokott mederben zajlik, majd ismert sportolók adnak betekintést különböző sportágak rejtelmeibe az iskola udvarán. A településen a futball, a kézilabda és az asztalitenisz különösen népszerű.

Illés Szabolcs polgármester, az ötletgazda
Fotó: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

– Az egészséges életmódra nevelés fontos, májusban a Vértes Szíve Natúrfesztet rendeztük, ez a program gyakorlatilag ennek a folytatása, a célunk az, hogy a gyerekek kedvét még inkább meghozzuk olyan sportágakhoz, amelyek nem igényelnek különösebb infrastrukturális hátteret. Az oktatási intézményünkbe háromszázötven gyermek jár, ezúttal főként a felső tagozatos diákokat célozzuk meg. Lesz kerékpáros ügyességi verseny, valamint felvettük a kapcsolatot a fehérvári sportklubokkal is.

Deli Rita vezetőedző mellett az Alba Fehérvár KC több kézilabdázója tart foglalkozást a kicsiknek, valamint az Alba Fehérvár kosarasai is itt lesznek, illetve a Mol Fehérvár FC labdarúgói is ellátogatnak Csákvárra. Természetesen ütőt ragadnak az extraligában érdekelt helyi asztaliteniszezők, de az országos bajnok kerékpáros,

Szalontay Sándor is megszokott vendég nálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában