kézilabda

2019.09.23. 21:58

Parázs ütközet a városi rangadón

A férfi kézilabda NB II 2. fordulójában a kemény ellenállást tanúsító cunderesek alaposan megnehezítették a rutinos Alba-MÁV Előre dolgát.

Krebsz András

Izzott a parketta a VOK-ban egy-egy támadásnál Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Cunder TU Kézisuli–Alba-MÁV-Előre SC 23-26 (9-11)

VOK, 380 néző, vezette: Ágnecz, Sipos.

Cunder: BOKRÉTA – Bándi 2, Bakos, CSÓKA 7 (1), Bencze 1, Dreska 4, Tárkányi 3. Csere: Dravecz (kapus), Kónya, Hamvasi 3, Sipics, Battyányi 1, Monostori 2, Zsirai, Varga M. Vezetőedző: Erdei Krisztián.

Alba-MÁV: Czérna – BENIS 4, Szám 2, Szalczinger, Bárdos 5, Kanyó Á., KANYÓ BENCE 8 (3). Csere: Kanyó Balázs 3, Harsányi 1, Rohonyi 1, ifj. Grőber M. 2, Penzer. Vezetőedző: Grőber Mátyás.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3

Izzott a parketta a VOK-ban egy-egy támadásnál
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Habár mindkét gárda a VOK-ban játssza a hazai mérkőzéseit, a cunderesek érezhették igazán otthon magukat, a lelátón ugyanis az újonc klub szurkolói voltak többségben, akik fergeteges hangulatot teremtettek szombat este.

A régen látott fokozott érdeklődés övezte találkozón Csóka értékesített hetesének és Bokréta bravúrjának köszönhetően a pályaválasztó kezdett jobban. Az Alba játékosai sem hagyták magukat, a hazai kapus védései ellenére 6-6-nál utolérték városi riválisukat, majd a jól beszálló Grőber két átlövésével valamint Rohonyi találatával kétgólos előnyt szerzetek a szünetre.

A fordulás után Csóka távoli kísérleteivel egy darabig ugyan tartotta a lépést a zöld mezes alakulat, ám Bárdosék szépen lassan háromgólos különbséget építettek, 15-18. Az összesen tizenkét hárítást jegyző Bokréta és a gyors cunderes támadások miatt az Erdei-csapat egy gólra zárkózott, ám a lélektanilag fontos egyenlítés már nem sikerült: Dreska talpról eleresztett lapos próbálkozását Czérna bravúrral védte, a remekül teljesítő Kanyó Bence könyörtelen büntetőjével pedig eldöntötte a pontok sorsát, a vége 23-26. Pár másodperccel a vége előtt Bándi sportszerűtlen megmozdulása miatt kisebb dulakodás alakult ki, ám szerencsére hamar lecsillapodtak a kedélyek.

– Kicsit hiányérzetem van, nem erre számítottam a fiúktól. Futós mérkőzést kértem, de sajnos felvettük az Alba rutinos, lassabb tempóját, kicsit belealudtunk a játékritmusukba, mi pedig nem tudtuk felvenni a kellő dinamikát. A lerohanásaink nem működtek, ez volt a vereségünk kulcsa – árulta el Erdei Krisztián, a Cunder trénere.

– Ilyen kemény ellenállásra számítottunk. A győzelmünk kulcsa, hogy fel tudtuk venni a tüzet, a szükséges hozzáállást, a rutinos játékosaink pedig a végjátékban egy-két megmozdulásukkal eldöntötték a rangadót. A hosszabb cserepadunk is segített az óriási küzdelemben – mondta Madár Imre, az Alba-MÁV tiszteletbeli elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában