Titánok–Fradi

2019.09.20. 22:55

Nem botlott a címvédő

A jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján fölényes győzelmet aratott Fehérváron a Ferencváros.

Dévai N. Csaba

A második harmadtól kezdve beindult a zöld-fehér henger, aminek nem sikerült útját állni Fotó: NN

Fotó: NAGY NORBERT

A 2018/2019-es szezon négy Titánok–Fradi meccse közül kettő is joggal pályázhatott volna az „Idény mérkőzése” díjára, amivel a két együttes párharca a bajnokság egyik legparázsabb küzdelmévé lépett elő. November 26-án Pesterzsébeten 7-7-es(!) rendes játékidős eredmény után végül a Ferencvárosnak sikerült büntetők után győzedelmeskedni. Ezt egy „kevésbé” szoros, fehérvári 1-6 követett, amire január 6-án adott csattanós választ a kék-fehér alakulat: 5-1-es győzelmet arattak a fővárosban. Így érkeztünk el a péntek esti mérkőzéshez, ahol egy bombaformában játszó, Vasast 6-1-re elintéző bajnoki címvédő érkezett a három mérkőzésen egy győzelmet begyűjtő Titánok otthonába.

„Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!” – zúgott a vendég szektorból a kezdő korongbedobást követően, ám az első harmadban csak a mezek színe jelentett különbséget, az első húsz perc kiegyenlített játékot hozott. Eseménytelen mezőnyjáték után a 7. percben Floyd Fitzgerald próbálta áttuszkolni a pakkot Gyenes Dávid alatt egy kipattanót követően, de nem járt sikerrel. A növekvő vendég nyomás Nagy Gergő kiállításával ért véget, a két perc során pedig szép számmal érkeztek hazai lehetőségek, Colin Campbell lövése nem sokkal ment el a bal kapuvas mellett. Felpörögtek az események, itt és ott is akadtak helyzetek. Hat perc volt hátra a harmadból, amikor újabb fehérvári előnynek lehettek szemtanúi a csarnokba kilátogatók.

A második harmadtól kezdve beindult a zöld-fehér henger, aminek nem sikerült útját állni Fotó: NN

A helyzetek kialakításával itt sem volt komolyabb probléma, Császár Hunor a kapu előteréből, míg Kiss Roland és Péter Andor a kék vonalról veszélyeztetett – ám hiába a jól megkonstruált formációk, nem sikerült begyötörni a zöld-fehérek kapujába a játékszert. Az előny lejártakor Almási Márk eresztett el egy laza csuklólövést, ám Arany Gergely ezt is hárította. Két perccel a játékrész vége előtt Vas Márkot látták szabálytalannak a játékvezetők, amely kiállítás bár hozott vendég helyzeteket, szervezetten védekezve kibekkelték a két percet a Titánok.

A második húsz perc is lendületesen indult, két és fél percnyi játék után Dézsi Bence lövését fogta Arany. A védés utáni bulit is sikerült elhozni, Imre Patrik viszont nem tudta lekezelni a pakkot, Tóth Gergő lecsapott rá, végigvezette a pályán, majd a rövid felsőbe emelve a semmiből megszerezte csapata számára a vezetést, 0-1. Szemmel láthatóan megjött a Fradi önbizalma a vezetés megszerzését követően, egyenlő létszámnál is fel tudtak állni Gyenes kapuja előtt. A mezőnyfölény végül a 38. percben hozott újabb ferencvárosi találatot – Tóth Adrián és Floyd Fitzgerald szép összjátéka során előbbi az alapvonal mögül passzolt utóbbihoz, aki egy villámgyors csuklómozdulattal lőtt a bal felsőbe, 0-2.

Mindössze négy perc telt el a záró felvonásból, amikor Pavuk Attila lőtt passzát Rasmus Kulmala vette át, majd Nagy Gergő elé tálalt, aki a kapu előtt teljesen üresen érkezve mattolta Gyenest, 0-3. Karmeniemi kiállítása sem ébresztette fel a fehérvári játékosokat, sőt, újabb vendég találat született: Fitzgerald pazar lövése talált utat a hazai kapuba, 0-4. A mérkőzés elúszott, a Titánok pedig összezuhantak, Kovács Alex után Nagy Ákos is a büntetőpadon végezte, ám utóbbi játékos csupán 27 másodpercet töltött ott: Fitzgerald ezúttal előkészített, Brett Switzer vágta be az ötödik Fradi-gólt, 0-5. A végső dudaszó pillanatáig újabb találat már nem született, ahogy a Ferencváros szurkolói énekelték, a győzelem a Ferencvárosé.

Kiss Dávid csapata számára vasárnap újabb nehéz mérkőzés következik, a Dunaújváros otthonába látogatnak.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 0-5 (0-0, 0-2, 0-3)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 442 néző. V.: Wolf, Babic, Horváth B., Kedves

Titánok: Gyenes – McCutcheon, Vas M., Balogh B., Dézsi, Péter A. –

Halasi, Imre P., C. Campbell, Császár, Madácsi – Erdély B., Horváth M.,

Almási, Buzás, Nagy Á. – Kiss R., Kovács A., Vincze G. Vezetőedző: Kiss

Dávid.

Ferencváros: Arany – Rantanen, Karmeniemi, Kulmala (1), Nagy G. 1,

Pavuk (2) – Pulli, Jászai, Fitzgerald 2 (1), Tóth A. (1), Switzer 1 – Hegyi

(1), Pozsár, Tóth Richárd, Németh A., Hajós R. – Tóth Renátó, Roczanov,

Tóth Gergely, Farkas L., Tóth Gergő 1. Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Kapura lövés: 14–44

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában