első győzelmüket aratták

2019.09.18. 22:16

Fehérvári siker az ifik harcában

A jégkorong Erste Liga harmadik fordulójában a Hokiklub vendégeként aratták első győzelmüket a Fehérvári Titánok.

Dévai N. Csaba

Kemény munka árán sikerült legyőzni a szervezett hazaiakat F:KRI

Hokiklub Budapest–Fehérvári Titánok 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Tüskecsarnok, 576 néző. V.: Juhász, Németh M., Banga, Pálkövi

Hokiklub: Kiss B. – Lévai, Szécsi, Pihlqvist (1), Satek (1), Szűcs I. 1 – Bán, Fejes, Horváth B., Petres, Szappanos D. – Reiter A., Tornyai, Izsák, Kedves, Németh Á. – Rossignol, Albert T., Köllő, Lőczi. Vezetőedző: Gröschl Tamás.

Titánok: Szeles – Imre P., McCutcheon, Balogh B., Dézsi, Péter A. – Horváth M., Vas Márk, C. Campbell 1, Császár (1), Madácsi (1) – Erdély B., Kiss R., Almási, Buzás, Nagy Á. – Kóger B., Kovács A. 1, Rétfalvi (1), Vincze G. Vezetőedző: Kiss Dávid.

Kemény munka árán sikerült legyőzni a szervezett hazaiakat F:KRI

A hazai, szintén utánpótlás-neveléssel foglalkozó gárda meglepetésre legyőzte legutóbbi mérkőzésén az Újpest csapatát, ami után érthető módon a Debrecen otthonában vereséggel hangoló Titánok ellen is a három pont megszerzését tűzték ki célul. Az első húsz perc ennek ellenére kiegyensúlyozott játékot hozott, igaz, a fehérvári helyzetekre két kapuvassal tudtak válaszolni a fővárosiak.

A középső játékrészben a Titánok két emberelőnyhöz is jutottak az első hat percben, de Kiss Bence remek védésekkel tartotta kapuján kívül a pakkot. Ezt követően Michal Satek révén kétszer is veszélyeztetni tudtak a vendégek, amikor Szeles Martin hárításaira volt igen nagy szükség. Egészen a mérkőzés 35. percéig kellett várni az első találatra, ekkor Colin Campbell lőtte ki a bal felsőt, majd mindössze két perccel később jött a második fehérvári gól, Kovács Alex szlalomozott végig a védelmen, és lőtt a hosszú alsóba, 0-2.

 

A szépítés a már említett, igen nagy elánnal játszó Michal Satek megindulása után Szűcs István révén jött össze a hazaiaknak, aki társa lövése után pofozta be a kipattanót, 1-2. Az idő előrehaladtával egyre több időt töltött a fehérváriak kapuja előtt a hazai gárda az egyenlítés reményében, többek között Izsák Róbert és Szappanos Dávid rendre próbára tette Szeles Martin ref­lexeit. Harmadik kapuvasig igen, második találatig viszont nem jutott el a Hokiklub, első idei győzelmüket aratták a Fehérvári Titánok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában