nb II

2019.09.01. 22:12

Daru Bence csereként megoldotta

A listavezető balatoniak kezdtek jobban, a csereként beállt Daru Bence két fejesével azonban a hazaiak nyerték a Merkantil Bank labdarúgó NB II hatodik fordulójának rangadóját.

Horog László

A sárga mezes Csákvár rangadót nyert a Siófok ellen Fotó: Pesti T.

Nagyot fordult a világ tavasz óta a Vértesben és a Balatonnál is. Előbbi együttes remek őszének, utóbbi pedig mesés tavaszának köszönhette másodvonalbeli tagságának gond nélküli megőrzését. Az idei nyáron szárnyalnak, bár a két tulajdonos, Nagy Sándor és a déli partiak első embere, György Tamás kézzel-lábbal tiltakozik, a tabellára pillantva mégis kijelenthető: bajnokesélyesek találkoztak vasárnap a Vértesalján. Persze, messze a szezon vége, egyik fél sem álmodozik osztályváltásról, az azonban kijelenthető, az együttesek eddigi szereplése minden várakozást felülmúl. A 13 pontos balatoniak az első helyen várták a mérkőzést, az első öt fordulóban százszázalékos hazaiak legutóbb Gyirmóton botlottak, ezzel a tabella harmadik helyére csúsztak, 12 egységgel. Persze, a sorrendet befolyásolta a hét közepén kizárt Balmazújváros távozása is, akiket a csákváriak legyőztek, a siófokiak viszont nem bírtak velük a nyitófordulóban. A kezdés előtt a vendégek mestere változtatásra kényszerült, ugyanis Izing Martin a bemelegítésnél megsérült, helyét pánikszerű gyorsasággal Jagodics Bence foglalta el a védelem tengelyében.

A sárga mezes Csákvár rangadót nyert a Siófok ellen Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kezdőrúgást a hazaiak törzsszurkolója, a 42. születésnapját ünneplő Dornyi Károly végezte el, a helyi drukkerek tapsa közepette. A siófokiak beívelésekkel operáltak, Markek gond nélkül húzta le a kapuja előterébe szálló bőrgolyókat. Az első tíz perc az ismerkedés jegyében telt, mivel roppant hasonló játékerejű brigádok randevúztak, mindkét tréner figyelt a hátsó alakzat stabilitásra, indokolatlan rizikót érthetően nem vállaltak a felek. Negyedóra elteltével Kocsis lőtt fölé 25 méterről, aztán Deutsch tévesztett hasonló távolságról. A túloldalon Magasföldi élesen belőtt labdáját nem érte el az érkező Szakály Dénes, majd Horváth Attila lőtt mellé. A rekkenő hőség miatt ivószünetet is beiktattak, az első félóra végén vezetéshez jutott a vendég, Bencze baloldali beadását Szakály 5 méterről fejelte a jobb sarokba, 0-1. A túlsó kapunál Tányéros éles szögből leadott lövését fogta elvetődve Hutvágner, később Bencze bombája szállt el a hazai kapu mellett.

Fordulás után érthetően a hazaiak voltak aktívabbak, Baracskai labdája azonban gyorsabb volt a belül érkező társaknál, a másik oldalon Bencze és Magasföldi lövése is elakadt a védőkben. Szorongattak a vendéglátók, Jagodics mentett utolsó emberként, aztán Jánvárinak kellett felszabadítania. Madarász beadását a csereként beállt Daru csúsztatta a hálóba a késve kilépő Hutvágner mellett (1-1), majd Madarász lövését tolta a felső lécre a vendégek portása. Szorongatott a házigazda, a hajrában Daru ismét megvillant, Mim jobboldali szögletét fejelte a hálóba, 2-1. A remekül hajrázó Csákvár otthon tartotta a pontokat.

JEGYZŐKÖNYV

Aqvital FC Csákvár–BFC Siófok 2-1 (0-1)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 550 néző, vezette: Görög Márió (Horváth Z., Baghy)

Csákvár: Markek – Csató, Albert, Tányéros – Kiprich (Daru 46.), Kocsis (Mim 65.), Mészáros D., Madarász, Deusch (Pratsler 76.) – Tamás, Baracskai. Vezetőedző: Visinka Ede

Siófok: Hutvágner – Csilus (Kővári 84.), Lorentz, Jagodics , Jánvári –Horváth A., Hajdu – Bencze (Balogh 64.), Magasföldi (Zamostny 65.), Szakály D., Horváth P. Vezetőedző: Gál István

Gólszerző: Szakály (31.), Daru (59.), Daru (83.)

Sárga lap: Horváth P. (25.), Magasföldi (51.), Jagodics (87.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában