BL-győztesek lettek

2019.09.11. 21:06

Bognár Bence és Büki Baltazár a Mad Dogsban

Olaszországban rendezték a kispályás futball BL-döntőjét, a küzdelmeket a budapesti Mad Dogs gárdája nyerte.

Horog László

Bognár Bence (balra) és Büki Baltazár a profik táborából tért át a kispályások közé Fotó: HL

Két fehérvári labdarúgó szerepelt a csapatban, az egyaránt a Videotonban nevelkedő Bognár Bence és Büki Baltazár. Mindketten kulcsfigurák voltak a végül büntetőkkel diadalmaskodó brigádban. A Mad Dogs a HL-LAB Minifutball Szuperliga 1. helyezettjeként harcolta ki a BL-indulást. A csoportmeccseket követően a cseh TJ Spoje Praha 5-2-es legyőzésével jutottak a nyolc közé, ahol a bosnyák Sunnylandet verték 4-0-ra. Az elődöntőben a bolgár KCM 2000 Grup Plovdiv ellen diadalmaskodott Bognár és Büki gárdája (2-0), az aranycsata során 0-2-ről álltak talpra, Bognár találatával mentették döntetlenre a derbit, a büntetőpárbajban pedig legyűrték Marosvásárhely csapatát.

– Több mint tíz esztendeje, 13 éves korom óta kispályázom, akkor kezdtem ismerkedni a futsallal – mondja a 25 éves Bognár Bence. – Nagypályás futballistaként felnőttszintig a Vidiben nevelkedtem, edzőmeccseken szóhoz jutottam a felnőttegyüttesben, ám tétmérkőzésen nem, a legnagyobb sikerem az U21-es kiemelt bajnokság megnyerése volt. Egyre jobban érdekelt a futsal és a kispályás foci, öt éve játszom a Mad Dogsban, az együttes futsalosokra épül, illetve azokra, akik a nagypályán az NB I-ig, NB II-ig jutottak. A hétvégi BL-döntő előtt úgy gondoltam, a legjobb négy közé bekerülhetünk. Együtt volt a csapat, ezért reménykedtem a jó helyezésben. Nehezen indult, ugyanis 5-4-re kikaptunk egy izraeli együttestől, hiába voltunk sokkal jobbak náluk, nem koncentráltunk eléggé. Ez a pofon jókor jött, elindultunk felfelé, a második meccsen egy szlovén csapat ellen 8-2-es győzelmet arattunk, majd 4-1-re vertük a bosnyákokat. Az egyenes ki­eséses szakaszban pedig a cseh bajnokot múltuk felül, majd a többi riválist is. Nagy öröm a BL-siker, a következő feladat egyértelműen a Real Team Kupa megnyerése a télen Debrecenben, egyedül ez a serleg hiányzik még a csapat vitrinjéből, ezért ott kettőzött erővel lépünk pályára.

Bognár Bence (balra) és Büki Baltazár a profik táborából tért át a kispályások közé Fotó: HL

Társa, a tornán 12 gólig jutó, ezzel ezüstcipős, 24 esztendős Büki Baltazár négy éve kezdett komolyabban kispályázni és tornákra járni. A Videotonban nevelkedett, majd Felcsútra igazolt, aztán visszatért a fehérvári piros-kékekhez. Egy súlyos sérülést követően alacsonyabb osztályú egyletekben szerepelt, jelenleg Móron futballozik, nagypályán, valamint a Mad Dogs mellett az FTC futsalcsapatát erősíti, Bognárral egyetemben.

– Ezúttal másodszor léptem pályára BL-fináléban. Bár voltak hiányzóink, elég erős kerettel utaztunk. Nagyon bíztam a sikerben, pedig nehezen indult, az izraeliek elleni vereség után tisztában voltunk azzal, nem hibázhatunk. A döntő előtti este sokat beszélgettünk, mire ügyeljünk a jó erőkből álló erdélyi együttes ellen. A lefújás előtt egyenlítettünk, lélektani előnnyel vártuk a büntetőpárbajt. Biztos voltam a győzelemben, amit meg is szereztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában