Újoncok bevetve

2019.09.17. 23:06

Átalakult kerettel indultak a pingpongosok

Javában zajlanak az országos asztalitenisz-bajnokságok, ideje kitekintést tenni, hogyan állnak ez idáig a megyei együttesek.

Dévai N. Csaba

Fordulatos mérkőzésen játszott legutóbb döntetlent a Szondi I F.: FG

A legmagasabb osztályban szereplő Aqvital Csákvári TC számára nem indult zökkenőmentesen a 2019/2020-as kiírás: a legutóbbi kiírást a hatodik helyen befejező Komló otthonában szenvedtek 5-2-es vereséget. Ezt követően azonban sikerült megrázniuk magukat, és szintén idegenben, a Mosonmagyaróvári TE otthonában magabiztos győzelmet arattak. A 6-1-es diadal alkalmával Martinecz Gyula – a Varga Sándorral együtt vívott páros mérkőzést is számítva – három győzelemmel segítette csapatát a végső sikerhez. Az Extraliga harmadik fordulójában sem szakad meg a vendégszereplések sormintája, pénteken Celldömölkre gurul majd a játékosokat szállító autó­busz.

Pénteken ismét idegenben kell bizonyítania a Csákvárnak

Mindeközben egy osztállyal lejjebb, az NB I Nyugat csoportjában a székesfehérvári Honvéd Szondi György SE versenyzői is szorgosan gyűjtötték a pontokat. Szöges ellentétben a csákváriak programjával, a Szondi mindkét eddigi mérkőzését hazai környezetben vívta, amelynek során egy győzelmet és egy döntetlent tudnak felmutatni. Kezdés gyanánt többek között a Postás SE-től érkező Kaiser János hibátlan teljesítményének is köszönhetően 10-4 arányban múlták felül a Pestújhelyi SC első számú csapatát. Az idénynek dobogós reményekkel nekiinduló együttes a második körben a Budaörssel mérkőzött, amely párharc végletekig kiélezett küzdelmet hozott. A hazaiak 4-2-re, 6-3-ra és 7-5-re is vezettek, ám a legvégén 7-7-es döntetlennel és pontosztozkodással ért véget a mérkőzés. Jakab Gábor 3/3-as, míg Kaiser János 3/2-es mutatóval zárt a budaörsiek ellen. Szombaton 11 órakor ismét hazai pályán, azaz a Hétvezér Általános Iskola tornatermében fogadják majd aktuális ellenfelüket a legutóbb a Pénz­ügyőr ellen 9-5 arányban győzedelmeskedő Celldömölk II „személyében”.

Fordulatos mérkőzésen játszott legutóbb döntetlent a Szondi I F.: FG

Ami a harmadosztálynak megfelelő NB II-t illeti, a Szondi második számú csapata mindkétszer dunaújvárosi ellenféllel küzdött meg. Elsőként a Dunaújvárosi Asztalitenisz Sportegyesület érkezett Fehérvárra, amely együttes ellen a várakozásoknak megfelelően szoros mérkőzésen 9-9-es döntetlent értek el. Itt is sor került debütálásra, Losonczi Benjámin végül egy győzelemmel mutatkozott be. A második fordulóban a Dunaújvárosi Egyetem gárdáját fogadták, akik bajnokaspiránsként a párharc egyértelmű esélyeseként érkeztek. Ennek ellenére sikerült szoros mérkőzést vívni ellenük, amit végül 11-7 arányban húztak be. Az előttünk álló hétvégén az eddig két vereséggel álló Bajai Asztalitenisz SE-hez utaznak a Szondi II játékosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában