Bronzérem a Krasznai Kupán

2019.09.20. 20:23

A fehérvári kosarasok a bronzért vívott derbin a révkomáromiaknál bizonyultak jobbnak

A révkomáromiak csütörtökön a ZTE-től szenvedtek szoros meccsen 84-82-es vereséget, az esti programban pedig a házigazda soproniak a fehérváriakat múlták felül, 86-77-re. Így a bronzért a az albások viaskodtak az MBK Rieker Komárno kosarasaival a nemzetközi torna harmadik helyéért vívott pénteki találkozón. A kék-fehérek 90-86-ra győztek.

Horog László

Az első negyedet hat ponttal nyerte Jesus Ramirez gárdája, a másodikat tízzel, tehát emeltek a fokozatszámon, ebből következően magabiztos előnyt építettek. A folytatásban folyamatosan lopózott közelebb a révkomáromi együttes, ám utolérnie nem sikerült a kék-fehéreket. Az Alba legeredményesebbje a júliusban, az utánpótlás válogatottban bokaszalag-szakadást szenvedő, ám azóta egyre jobban formába lendülő, rendkívül tehetséges tinédzser, Lukács Norbert volt, aki 15 pontot jegyzett. Az ellenfél legjobbja a 19 pontig jutó, 24 esztendős amerikai center, Bradley Hayes volt. Mögötte az egyaránt 15 pontos Lukas Bolek és Deondre Ray következett a termelésben.

Alba Fehérvár-Komárno 90-86 (27-21, 31-21, 13-15, 19-29)

Az Alba Fehérvárban Govens 6/3, Keller I. 9/9, Markovic 11, Cupkovic 12, Molnár M. 8, csere: Csorvási 12, Varga M., McDuffie 7, Takács Martin 10/3 , Lukács N. 15/3 pontot szerzett.

A bajnokságot jövő pénteken, Szolnokon kezdi a fehérvári együttes, majd a Paksot fogadja, tehát az albások sorsolása könnyűnek nem nevezhető a szezon legelején. Az edzőmérkőzésen bíztatóan szerepelt az együttes, lévén kilenc győzelem mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedett, a soproni torna első napján, a Sopron KC bizonyult jobbnak Csorvásiéknál.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában