A 44-es szám bűvöletében

2019.09.22. 07:05

Szombathelyen döntetlenre végeztek az Alba Fehérvár KC kézilabdázói

A K&H Liga női kézilabda NB I 4. fordulójában hullámzó mérkőzésen 29-29-es döntetlent ért el az Alba FKC a vasi megyeszékhelyen, az újonc otthonában.

Horog László

Rózsás Josephine (fehérben) hét gólt szerzett, jól kézilabdázott Fotó: Vas Népe/Unger Tamás

A derbit komoly felvezető műsor előzte meg, a 44-es szám bűvöletében. Ugyanis pontosan ennyi év telt el azóta, hogy a helyi együttes az élvonalban szerepelt. A kezdés előtt a klubelnök, valamint két alpolgármester köszöntötte a korábbi hősöket. Más helyi hírességek is felbukkantak a csarnokban, a fehérváriak klubelnöke, Balássi Imre meg is jegyezte a lelátón: „A házigazdák megadják a módját, komoly népünnepéllyel fogadnak bennünket.”

A nyugati határszéliek jól erősítettek a nyáron, soraikban korábbi fehérvári kulcsfigurák is felbukkannak, a beállós Mayer Szabina, a kapus Sipeki Flóra, valamint a Fehérvárról 2017-ben távozó, anyai örömök után Franciaországból visszatérő Biljana Bandelier. Sipeki ujjtörése miatt nem állhatott rendelkezésre, ám Mayer és Bandelier ott volt a játéktéren. A fehérváriak trénere, Deli Rita pontosan tudta, nehéz másfél óra vár lányaira.

Rózsás Josephine (fehérben) hét gólt szerzett, jól kézilabdázott
Fotó: Vas Népe/Unger Tamás

A felek egyaránt egy győzelemmel és két vereséggel várták a hétvégi randevút. Jovetic elrontotta büntetőjét, azonban Virág, Bandelier és Gorilska nem hibázott, pillanatok alatt ellépett a házigazda. Walfisch szépített, aztán ismét vasi pillanatok következtek, Csire és Bandelier volt elemében. A vendégek hangulatát jócskán rontotta, hogy a korábban két térdműtéten áteső, az utóbbi mérkőzéseken rendkívül jó teljesítményt nyújtó Piller Kármen fájdalmas arccal rogyott össze a parketten, majd a zokogó játékost Mendy ölben vitte le a játéktérről. A fiatal irányító ismét súlyos térdsérülést szenvedett.

Rózsás vette hátára a csapatot, a szintén fiatal fazonszabász remekül mozgatta társait, valamint fontos gólokkal jelentkezett. Bandelier lövéseire nem volt ellenszer, a túloldalon Rózsás továbbra is remekelt, Walfisch találatával pedig egyenlített a vendég. Az első félidő hajrájában a saját nevelésű tinédzser, Dubán, valamint Mendy találatával elléptek a fehérváriak (10-12), ám a játékrész zárása a házigazdáké volt, 15-14-es előnnyel vonulhattak pihenőre. Fordulás után is hullámzott a meccs, hol az egyik, hol a másik fél került szűk előnybe. Walfisch fontos és látványos gólokat szerzett, a hazaiaknál Bandelier mellett Jovetic és Gorilska volt elemében. A hajrához közeledve Attingré jelentkezett komoly bravúrokkal, a zárás előtt hárította Bandelier hétméteresét, jogos döntetlen született.

Deli Rita, az Alba FKC vezetőedzője: – A játék képe alapján igazságos a döntetlen, aminek nem nagyon örülök. Hullámzóan játszottunk, főleg védekezésben akadtak gondjaink. A második félidő közepén volt egy szakasz, amikor úgy éreztem, meg tudjuk törni a házigazdákat, ám nem sikerült. Rutinos csapat az SZKKA, sok együttes meg fog szenvedni Szombathelyen.

JEGYZŐKÖNYV

Szombathely KKA–Alba FKC 29-29 (15-14)

Szombathely, Arena Savaria, 1700 néző, vezette: Bócz, Wiedemann

Szombathely: Tomasevics – Jovetic 4, Virág N. 4, Mayer Sz., Pődör R. 2, Bandelier 7 (1), Csire 1. Csere: Gadányi (kapus), Mitrovics 5, Mayer M., Horváth P. 3, Szendrei, Gorilska 3. Vezetőedző: Marosán György

Fehérvár KC: Attingré – Zazai 1, Piller, Walfisch 8 (1), Boldizsár, Mendy 4 (1), Pelczéder 1. Csere: Mistina (kapus), Dubán 3, Töpfner 3, Moutsogianni, Szarka A. 2, Rózsás 7. Vezetőedző: Deli Rita

Az eredmény alakulása: 3. perc: 3-0. 8. p.: 6-3. 14. p.: 8-8. 19. p.: 10-12. 25. p.: 13-12. 35. p.: 17-16. 40. p.: 20-20. 46. p.: 24-22. 55. p.: 28-28.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc

Hétméteresek: 4/1, ill. 5/2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában