Jól megúszták!

2019.08.04. 18:21

Rengetegen választották kikapcsolódásként a velencei-tavi úszónapot

Közel háromezren választották kikapcsolódásként a 10. K&H mozdulj! velencei-tavi úszónapot és túratriatlont.

Nagy Péter

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Pénteken a szervezők mindenkit megnyugtattak, a kedvezőtlen időjáráselőrejelzés ellenére másnap mindenképpen lebonyolításra kerül a 10. K&H mozdulj! velencei-tavi úszónap és túratriatlon.

A vállalkozó szelleműek aztán szombaton reggel 8 órakor vízbe is csobbantak, amikor a hőmérő higanyszála 26 fokot mutatott (a levegő megegyezett a tó hőmérsékletével).

A nap folyamán mintegy 2900-an folytatták a sormintát a gárdonyi Sport Beach-ről rajtolva, az úszóknak négy távon, 500, 1500, 3000, valamint 6000 méteren kellett teljesíteniük az erőpróbát. Aki nemcsak „felfrissülni” vágyott, annak ott volt a túratriatlon, ami 13,3 kilométer kerékpározásból, 7,5 kilométer gyaloglásból, majd újabb 16,1 kilométer bringázásból állt.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt már korábban megírtuk, a mezőny egyik legidősebb résztvevője a 85 éves nyugalmazott móri testnevelő, Molnár István volt, aki fél kilométeren méretett meg.

A visszatérő Patkás Tamást nagy szeretettel köszöntötte mindenki, a Rocky becenévre hallgató sportoló alsó végtagok nélkül, 3:56.01 alatt teljesítette a 6 kilométeres úszást.

A rendezvény fővédnökét – és egyben egyik aktív résztvevőjét –, Révész Máriuszt (Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztos) családja kísérte el az eseményre, de a világ- és Európa-bajnok vízilabdázó Ancic-Valkai Ágnes is feltűnt az indulók között.

Az utolsó beérkezőt követően (12.30 után) a viharos szél felkavarta az addig békés tó vízét, aminek a szörfösek örültek a legjobban.

A szép számú triatlonos-sereget mitsem zavarta a hirtelen jött időjárás-változás, a pálya még 16 óráig nyitva állt előttük, és mindannyian sikeresen célba is érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában