öttusa-Európa-bajnokság

2019.08.05. 21:29

Olimpiai kvótát lőnének Bathban

Kedden a mixváltók versenyével kezdődik az idei öttusa-Európa-bajnokság. Az Eb kiemelt viadal, hiszen egyéniben nyolc kvótát osztanak a 2020-as tokiói olimpiára.

Ferencz Balázs

Kovács Sarolta mindent kiadna magából a kvótáért Fotó: FMH

Az Európa-bajnokság első napján Simon Sarolta és Szabó Illés alkot vegyes váltót az angliai Bathban. Szerdán már székesfehérvári indulója is lesz a kontinensviadalnak, a férfiak váltóversenyében a volános Málits István Berecki Richárddal száll harcba, a hölgyeknél Barta Luca és Réti Kamilla alkotnak stafétát. A férfiak selejtezőjében csütörtökön harcol a finalista tagságért Demeter Bence (Volán Fehérvár), Marosi Ádám, Kasza Róbert és Regős Gergely. A női selejtezőben, pénteken versenyez a Volán világbajnoka, Kovács Sarolta.

Kovács Sarolta mindent kiadna
magából a kvótáért Fotó: FMH

– Szeretnék az első nyolcban végezni, mégpedig a legjobb magyarként, mert nemzetenként csak egy kvótát lehet szerezni.

Kovács Sarolta a válogatott többi tagjával egyetemben két héten át Franciaországban edzőtáborozott. A volános tusázó az Eb-re és a szeptemberi budapesti világbajnokságra időzíti formáját.

– Jó lenne már most letudni a kvótakérdést, hogy utána nyugodtan tudjak készülni az olimpiára. Úgy érzem, hogy fizikailag, lelkileg és mentálisan is készen állok erre a megmérettetésre – fogalmazott Kovács Sarolta, aki Fehérvárról egyedüliként indul a kontinensviadalon – Földházi Zsófia, Gulyás Michelle és Guzi Blanka mellett –, hiszen Alekszejev Tamara (Alba ÖSE) lovas balesetet szenvedett, eltörte a kezét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában