foci

2019.08.12. 18:17

Legyőzték a meleget és a Lellét egyaránt

A labdarúgó NB III Nyugat csoportjának második fordulójában a MOL Fehérvár FC II első hazai bajnokiját az újonc Balatonlelle ellen játszotta.

Káldor András

A 11 órás kezdés ellenére nem fogták vissza magukat Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

MOL Fehérvár FC II– Greenplan Balatonlelle SE 3-2 (1-0)

Vezette: Kovács I.

MOL Fehérvár FC II: Kovács D. – Illés, Pápai, Gyürki, Major – Galacs, Dinnyés (Lipóth), Horváth B. (Kojnok), Tarnóczi (Szalai P.) – Tamás, Musliu. Vezetőedző: Tímár Krisztián

Greenplan Balatonlelle SE: Ritzl – Szegő, Hegedűs Gy., Hrabovszki, Körmendy – Laczkó, Balogh B. (Pleszkán), Katona (Kovács D.), Benke – Neubauer (Fila), Parázs. Vezetőedző: Kenéz Szabolcs

Gól: Pápai (20.), Galacs (50.), Szalai P. (76.), ill. Szegő (69.), Pleszkán (81.)

A harmadik vonal vasárnapi matinéján mutatkozott be a piros-kékeknél a frissen szerződtetett Visar Musliu. A 24 éves észak-macedón hátvéd a KF Shkendija együttesétől igazolt egy hete a MOL Fehérvár FC-hez. Ugyancsak a csapat tagja volt a nyáron új szerzeményként a csapathoz kerülő hálóőr Kovács Dániel. A kezdési időpontnak is köszönhetően hatalmas hőségben kezdődött a találkozó, melyen a vendégek futballoztak aktívabban, azonban a vezetést a 20. percben a fehérváriak szerezték meg. Horváth Bálinttal szabálytalankodtak a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Pápai Kristóf értékesítette, 1-0.

A 11 órás kezdés ellenére nem fogták vissza magukat
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A második játékrészt is jobban kezdték a vendéglátók, az 50. percben Pápai szép cselekkel csapta be a lellei védelmet, majd a bal szélről okosan a második vonalban érkező Galacs Erikhez passzolt, aki 12 méterről, kapásból lőtt a hálóba, 2-0. A 69. percben egy 16-oson belüli kezezésért büntetőt ítélt a játékvezető, melyet Szegő Imre nagyon magabiztosan vágott a léc alá, 2-1. Majd Szalai Péter 43 másodperccel beállítása után egy formás akció végén, első labdaérintésből gólt szerzett, 3-1. Három perccel később a másik csereember, Kojnok Zsolt is betalálhatott volna, közeli lövését azonban bravúrral védte Ritzl Bence. A 80. percben Pleszkán Tibor vette be a kaput, 3-2. Az utolsó tíz percben mindent egy lapra feltéve támadott a Balatonlelle, és közel is jártak az egyenlítéshez, azonban Kovács előbb egy közeli fejest, majd egy távoli sarokra tartó bombát is bravúrral tudott védeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában