FVSE

2019.08.20. 18:58

Két bronzot szereztek a fehérvári pólósok

Rangos nemzetközi utánpótlástornán vettek részt Mezőtúron a Fehérvár Vízilabda SE korosztályos együtt

Dévai N. Csaba

Csodájára jártak az ellenfelek Maráczi Zsolt képességeinek

Fotó: Egyesület

esei.Három csapattal vett részt az FVSE azon a nemzetközi tornán, ahol több mint 50, köztük számos külföldi egyesület képviseltette magát. Az elért eredményeket Ágner Zoltán, az utánpótlás csapatok vezetőedzője értékelte.

– A serdülők versenyét egy tóban rendezték meg, ahol egy jóval nagyobb vízfelületet szabtak meg, mint egy hagyományos pályán. Ebből kifolyólag elég nehéz volt a be­gya­koroltakat számon kérni a gyerekeken, ennek ellenére nagyon jó, kemény mérkőzéseket játszottunk. Az egyetlen vereségünket az elődöntőben a Kecskemét ellen szedtük össze, amely mérkőzésen a helyzetkihasználás döntött az ellenfél javára. A bronzmeccsen végre sikerült legyőzni az Oázis csapatát, akiket ebben a korosztályban idáig még egyszer sem tudtunk megverni. Külön öröm, hogy a korosztály gólkirálya a mi játékosunk, Tóth Márkó Guidó lett.

A 2007-es születésű és annál fiatalabbak 12 csapatos mezőnyben szerepeltek.

– Előzetesen úgy gondoltuk, hogy jó lenne a középmezőnyben végezni, hiszen több, a korosztályban is előrébb rangsorolt együttes volt ott a versenyen. Ahogy azt már korábban elmondtam, az első mérkőzésre a buszból kiugorva kellett nekiveselkedni, vereség is lett a vége, ám a folytatás parádésra sikerült. A gyerekek legyőzték a későbbi győztes Kecskemét csapatát, ami egyben a kecskemétiek egyetlen, a tornán elszenvedett veresége volt. Egy sajátos körbeverésből adódóan végül az ötödik helyért játszhattunk, ahol viszont 13-0-ra nyertünk. Elképesztő eredmény, ami igen nagy részben kapusunknak Maráczi Zsoltnak volt az érdeme, akit a torna legjobb kapusának is megválasztottak. Csodájára jártak az ellenfelek.

Az egyesület lány csapata serdülő (2003-ban született és fiatalabb) korosztályban mérettette meg magát, és az elvárásokat túlszárnyalva szerepeltek.

– A legfontosabb cél az volt, hogy az ötcsapatos mezőnynek ne a legvégén zárjuk a csoportkört, ugyanis a sereghajtónak helyosztók nélkül ért véget a torna – két nappal a fiú versenyek helyosztói előtt… A negyedik helyet a Győr elleni meccsen elért sikerrel szereztük meg, ők szintén komoly játékerőt képviseltek, úgyhogy komoly bravúr volt a lányok részéről – a helyosztók során szintén negyedikek lettek.

Csodájára jártak az ellenfelek Maráczi Zsolt képességeinek
Fotó: Egyesület

A serdülő, ifjúsági és gyermek csapatok számára a most következő hétvégén jön az igazán komoly kihívás, ekkor ugyanis kvalifikációs tornán kell majd kivívniuk a felső osztályban szereplés jogát.

– A három korosztály e­gyütt mozog, azaz minden együt­tes viszi magával az adott korosztályban elért helyezését, és végül ennek megfelelően jut fel, vagy marad lent. Mi kakukktojásnak számítunk, hiszen mind a felsőházban, mind a kvalifikációs tornán csak olyan együttesek szerepelnek rajtunk kívül, akik OB I-es felnőtt csapattal rendelkeznek. A mi csoportunkban van a Miskolc és az OSC Budapest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában