Lovaglás

2019.08.13. 20:10

Felszabadultan versenyezhettek a Fehér Patkó Lovasudvar Sportegyesület versenyén

Közel 60 ifjú lovas mérettette meg magát a Fehér Patkó Lovasudvar Sportegyesület ez évi háziverseny-sorozatának utolsó rendezvényén.

Dévai N. Csaba

A díjugratás egyet jelent a lenyűgöző látványvilággal

Fotó: egyesület

A lovaglás jótékony hatásai hosszú évek óta ismertek, azon­ban sokan vannak azok is, akik hobbilovagláson túl versenyszerűen űzik ezt a nemes sportágat. A Fehér Patkó Lovasudvar Sportegyesület 250 tanítványa 30 képzett oktató segítségével sajátítja el a lovaglás csínját-bínját, tudásukról pedig az évenkénti megrendezett háziversenyen adhattak számot, amely immáron utolsó állomásához érkezett. A 6 és 18 év közötti fiatalok öt kategóriában, futószáras, díjlovas, ügyességi, díjugrató és military szakágban tehették próbára magukat.

Gelencsér Zsanett, a sport­egyesület szakmai vezetője mindig szívesen látja, mekkora örömmel vesznek részt a versenyen tanítványai.

– Háziversenyeink elsődleges célja, hogy megtanítsuk lovasainkat versenykörülmények között is kiválóan teljesíteni, illetve akinek nincs saját lova, annak iskolai lovainkon biztosítjuk a versenyzést. Költséghatékonyabb lovasainknak a háziverseny, vi­szont az élmény ugyanaz, és szerintem az a legfontosabb, hogy élvezzék amit csinálnak. Ne csak az legyen boldog, aki megnyerte a versenyt, hanem a többiek is, hiszen azt akarjuk, hogy itt mindenki vidám és felszabadult lehessen, mert akkor tud a legjobban teljesíteni, nem pedig túlstresszelt állapotban. Aki már volt nálunk versenyen, elmondhatja, hogy amerre néz, mosolygó arcokat lát – mondta.

A díjugratás egyet jelent a lenyűgöző látványvilággal
Fotó: egyesület

Az összesített versenyben az alábbi eredmények születtek három fordulót követően:

Futószár 1: 1. Kalocsa Viktória, 2. Nagy Kira.

Díjlovaglás C2: 1. Bognár Virág 2. Simon Dzseni 3. Nemes Dorka.

Díjlovaglás „rajtengedélyes vizsgához kötött” C2: 1. Első Vivien.

Ügyességi 1.: 1. Földvári Noémi 2. Pintér Laura 3. Dávid Zsóka.

Ügyességi 2.: 1. Násfay Dorka 2. Huszti Dorina 3. Patonai Anna.

Díjugratás: 1. Násfay Dorka 2. Bazsó Enikő 3. Nemes Dorka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában