Laser run, OB-k

2019.07.09. 20:47

Tusadömping a Volán-telepen

Péntektől öt napon át közel kétezer öttusázó állomásozik a Volán Fehérvár öttusatelepén. Laser run bajnokságnak, illetve két- és három tusa-ob-nak ad otthont a koronázóváros.

Ferencz Balázs

Kovács Sarolta is célra tart a laser run-bajnokságon

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Jó hír, hogy Demeter Bence, a Volán Fehérvár olimpikonja két bokaműtétjéből felépülve megnyerte Minszkben a fehérorosz nyílt bajnokságot. A másik volános klasszis, Kovács Sarolta azonban az utóbbi időben gyengélkedik, főként a kombinált számban. Így minden lehetőséget kihasznál, hogy csiszolja futótechnikáját, s pontosítsa lövészetét, így elindul a pénteken 15 órakor kezdődő, hazai rendezésű laser run országos bajnokságon.

– Sacin kívül az egyesület azon sportolói is versenyeznek, akik nem utaznak edzőtáborba vagy valamely korosztályos nemzetközi megmérettetésre – fogalmazott Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár szakosztályvezetője.

Kovács Sarolta is célra tart a laser run-bajnokságon
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– A szeptemberi vb-re már korlátozni kellett a nevezők számát, annyira népszerű a laser run. Meg kell jegyezni: nem az a cél, hogy a futásból és lövészetből álló sport kiváltsa az öttusát. Mivel az öttusaversenyekkel együtt rendezik, népszerűsíteni kívánjuk a pentathlont azoknak is, akik csak a laser runt űzik.

Szombaton és vasárnap a kéttusázó ifjoncok (úszás, futás) küzdenek, hétfőn és kedden pedig a háromtusázók (úszás, laser run) versengenek Fehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában