országos bajnokság

2019.07.16. 18:09

Több százan tusáztak Fehérváron

A Laser Run országos bajnokság után az Alba Volán SC öttusatelepe fogadta a kéttusa-, majd a háromtusa országos bajnokság népes mezőnyét.

Ferencz Balázs

Nagy volt a küzdelem Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kéttusa országos bajnokságon csak úszniuk és futniuk kellett a teljes honi klubpaletta képviselőinek. A Volán Fehérvár palántái közül U10-ben Wéber Katalin aratott diadalt, a lány csapat harmadik lett. U12-ben a fiú csapat ezüstérmet zsebelt be, míg a lányok a harmadik helyen végeztek. U13-ban taroltak a volános legények. Némedi Ábel ezüstérmes lett, Vámosi Márk a harmadik helyen követte klubtársát, és Mészáros Mártonnal kiegészülve csapatban bajnoki címet szereztek. U14-ben a fiúk csapata 3., U15-ben a lány csapat 2. lett. Ugyanitt a fiúknál Jassó Zalán ezüstérmet szerzett, a Jassó, Wéber Máté, Szalcgruber Zsolt alkotta egység aranyérmes lett.

Nagy volt a küzdelem Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A háromtusa ob-n úszás, és laser run szerepelt a programban. A junioroknál a lány csapat 3. lett. A fiú egyénit Salga Gergő nyerte Katona Bálint előtt, csapatban Wéber Mátéval lettek bajnokok. A Volán B csapata bronzos. A felnőtteknél Fröhlich Tamás bronz-, a Frölich, Kolonics, Jassó trió aranyérmes, a Volán B 3. lett. A hölgyeknél Kovács Sarolta nyert, csapatban másodikok lettek a fehérváriak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában