Radó nélkül, Hentyvel készülnek tovább

2019.07.05. 22:05

PAFC: egy ki, egy be

Újabb játékos távozott az élvonalbeli Puskás Akadémia labdarúgócsapatától, így a támadószekció megerősítésére Eszékről érkezett vissza az egykori Vidi-csatár.

Nagy Péter

A nigériai csatár eszéki kitérővel érkezett vissza Felcsútra Fotó: PFLA

Nyögvenyelős első félidőt követően az új szerzemény, Golgol Mebrahtu duplájával sikerült két vállra fektetnie az egykor szebb napokat megélt másodosztályú Szombathelyi Haladás együttesét a Puskás Akadémiának szerdán.

A felcsútiak keretében már nem találhattuk meg Radó Andrást, aki időközben aláírt az újonc ZTE alakulatához. A 25 esztendős csatár nagy reményekkel érkezett a Váli-völgybe, de első idényében szerzett négy góljával, majd a következő szezonban elért hét találatával nem tudta megváltani a világot, így a bajnokság végén, amikor a kiesés ellen küzdött a PAFC, már nem is számolt vele kezdőként Komjáti András mester.

A nigériai csatár eszéki kitérővel érkezett vissza Felcsútra
Fotó: PFLA

Az újabb távozót Ezekiel Henty pótolhatja, aki az elmúlt bajnoki évadot a horvát első osztályban szereplő Eszék gárdájában töltötte kölcsönben. A 26 éves nigériai támadó 2018 februárjában Fehérvárról került a szezon végéig az akadémiára, a Vidiből leginkább hozzáállása és magatartásbeli problémái miatt száműzték. Az akkori Puskás-edzővel, Pintér Attilával ennek ellenére hamar megtalálta a közös hangot, a sárga-kékkel pedig nemcsak tükörsimán bent maradt az NB I-ben, de még Magyar Kupa-döntőt is játszhatott, ezért a nyáron végleg megszerezték a Videotontól.

Az ellenfél kapuit egyelőre úgy néz ki, a két új fiú, Vanecek és Mebrahtu mellett Henty rohamozza, Bacsana Arabuliról továbbra sem hallani –Hornyák Zsolt szakvezetőnek tehát lesz dolga bőven…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában