Női kézilabda

2019.07.12. 20:32

Munkába álltak a tóparti lányok

Fizikai tesztekkel kezdte a felkészülést a Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kézilabdacsapata. A tópartiak az élvonal kiesője ellen rajtolnak a bajnokságban.

Ferencz Balázs

Hamar kialakult az összhang régiek és újak között

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Miközben a Velencei-tó felől dübörgött az EFOTT zenéje, az egyre lejjebb bukó nap fényében díszes hölgytársulat gyülekezett a gárdonyi sportcsarnoknál. Egynapos randevúval kezdte a felkészülést a Gárdony-Pázmánd NB I/B-s kézilabdacsapata. Pinizsi Zoltán új csapatot épít, nyolcan távoztak, s nyolcan érkeztek az előző szezonban a hetedik helyen zárt együttesnél.

– Amit elterveztünk, mindent sikerült megvalósítanunk. Pór András erőnléti edzőnk vezetésével a motoros képességek fejlesztésére irányuló teszteket futtatunk a játékosokon. Az első benyomásaink egészen pozitívak, már érezni lehetett, hogy egy vidám és jó kedélyű társaság alakul majd. Fontos, hogy megfelelő legyen az öltöző hangulata, bízom benne, hogy a lányok gyorsan megtalálják egymással a hangot, s egységes csapat kovácsolódhat – beszélt az első találkozón szerzett tapasztalatokról a vezetőedző, Pinizsi Zoltán.

A lányok két hétig még külön készülnek. Megkapják azt az egyéni edzésprogramot, ami az erőfejlesztésre koncentrálódik, mert a közös edzéseken már a labdás gyakorlatok élveznek majd elsőbbséget.

Hamar kialakult az összhang régiek és újak között
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Három játékos hiányzott a fizikai tesztről, Karsai Roberta, Nagy Adrienn, valamint az egyik új szerzemény, Győrffy Réka igazoltan maradtak távol. A 20 esztendős Győrffy a TFSE együttesétől igazolt Pázmándra, de korábban az NB I-be most feljutott Szombathelyi KKA együttesét erősítette. Rajta kívül – ahogy arról már korábban beszámoltunk – három új kapus, Magyar Nikolett, Nagy Éva, és Lugosi Fruzsina, a mezőnyposztokon pedig Vörös Szimonetta (bal szélső), Blazsek Alexandra (beálló), Hatala Virág (átlövő), Vernes Dorottya (irányító) érkeztek a tóparti alakulathoz.

A csapat augusztus 8. és 11. között Szlovéniában edzőtáborozik, augusztus 14-én a Kozármislennyel Siófokon, 17-én vagy 18-án a Hypo-val Ausztriában meccsel. Augusztus 23-án a Pénzügyőrt fogadják a lányok, augusztus 30. és szeptember 1. között Orosházán, szeptember 7-én és 8-án Dorogon vesznek részt felkészülési tornán. Az NB I/B Nyugati csoportjában szeptember 15-én indul a pontvadászat, a Gárdony-Pázmánd az élvonaltól éppen búcsúzott Moyra-Budaörs vendégeként kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában