dél-koreai vizes világbajnokság

2019.07.28. 22:27

Ismét Hosszú Katinka lett az aranyfelelős

A dél-koreai vizes világbajnokság hétvégi eseményein is számos magyar sportolónak szurkolhattunk.

Dévai Nándor Csaba

Szombat délelőtt a férfi vízilabda-válogatott bronzérméért szoríthattak a magyar sportbarátok, Märcz Tamás alakulatának azonban nem sikerült győzelemmel zárni a bronzcsatát. Horvátország ellen az első és a záró negyedben szerzett kevesebb gólt ellenfelénél a magyar együttes, amely így végül 10–7-es vereséget szenvedett. Nagy Viktor, az együttes világbajnok hálóőre elmondta, főleg azért sajnálja, hogy lemaradtak az éremről, mert számára valószínűleg ez volt az utolsó világbajnokság.

Az úszóknál szombaton senki sem került döntőbe, míg a vasárnapi zárónapon Bernek Péterért, Hosszú Katinkáért és Jakabos Zsuzsannáért lehetett izgulni. Bernek 400 méter vegyesúszásban kiváló úszással végül az ötödik helyen zárt, Jakabos női 400 méter vegyesben lett hetedik, míg Hosszú ezúttal is tudott robbantani: szintén a 400 méter vegyesúszás döntőjében hódította el karrierjének kilencedik világbajnoki aranyérmét.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában