Rotpunkt

2019.07.08. 14:56

Fehérvári falmászó sikerek Ausztriából

A hétvégén került megrendezésre az ausztriai Petzenben a Climbing Trophy, mely során a Rotpunkt versenyzői közül hárman próbálták felvenni a versenyt, a több országból érkező falmászóval.

feol.hu

Forgács Eszter Evelin

Fotó: egyesület

Idén rekordszámú nevezés érkezett (több mint 400 fő), ami látszott abból is, hogy az U12-es lány kategóriára több mint 70 fő, U14-es fiú kategóriára pedig több mint 60 fő adta le nevezését.

Az első nap a gyorsasági versenyeké volt a főszerep. Mivel hazánkban nincs olyan fal, ahol lehetne ezt a versenyszámot gyakorolni, így a versenyzők mind ott másztak először az idén ilyen magas falat.

  • U12 kategóriában Juhász Tamara a 29 hely
  • U14 kategóriában: Hegedüs-Krisó Dénes 47 hely
  • H16 kategóriában Forgács Eszter Evelin: 17 hely
  • A második illetve harmadik napon a nehézségi és boulder versenyek kezdődtek.

    Juhász Tamara
    Fotó: egyesület

    Juhász Tamara első nagyobb nemzetközi versenyén boulder kategóriában a legjobb magyar versenyzőként az 58 versenyzőből a 15-dik helyezést érte el az U12-es kategóriában.

    Hegedüs-Krisó Dénes idén fellépett egy kategóriát, az U14-es mezőnyben indult, ahol szintén a legjobb magyar versenyzőként 51-ből a 22-dik helyen végzett. Tavalyi eredményéhez képest nagy ugrást tett előre ebben a kategóriában.

    Hegedüs-Krisó Dénes
    Fotó: egyesület

    Forgács Eszter Evelin H16 kategóriában a 25 versenyzőből a 16-dik helyen végzett. Ő is a rutinosabb versenyzők közé tartozik, tavalyi eredményéhez képest ő maga is javított eredményén.

    Forgács Eszter Evelin
    Fotó: egyesület

    A nehézségi kategória eredmények a következőképpen alakultak.

  • U12 kategóriában Juhász Tamara: 23 hely
  • U14 kategóriában Hegedüs-Krisó Dénes 50.hely
  • H16 kategóriában Forgács Eszter Evelin 16.hely
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában