Munkás hét a déli parton

2019.07.17. 21:11

Az FKC kézilabdázói mesés környezetben gyakorolnak a Balatonon

Pazar díszletek között készül az új idényre az Alba FKC női kézis együttese. A déli part fővárosában, az EHF-kupa-győztes SKC minden igényt kielégítő otthonában.

Horog László

Deli Rita (b) és Sugár Tímea az edzés előtt egyeztették az aznapi programot a csarnokban F: Horog L.

„Csajok, induljunk!” – adta ki a jelszót a vezetőedző, Deli Rita késő délután, majd a játékosok elindultak a kollégiumból a Kiss Szilárd Sportcsarnokba. A távolság nem jelentős, alig száz méter, ugyanis a Siófok KC komplexumában nincsenek távolságok. Egy helyen található az új, igazából hotelnek is nyugodtan beillő kollégium, az étterem, a munkacsarnok, amely több, élvonalbeli klub otthonául is nyugodtan szolgálhatna, a szivacskézilabda csarnok, valamint a nem túl nagy, ugyanakkor ultramodern sportcsarnok. Itt készül egy hetet az Alba együttese az új idényre. Nem nyaralni érkeztek a Balaton fővárosába, a főszezonban, az elmúlt napokban mindössze egyszer látogattak le a strandra, Balatonszabadinál, ahol csapat-

építő tréningre került sor. Különböző, játékos, ügyességi versenyekre került sor a habokban, a legnagyobb sikert az a mókás feladat aratta, amikor szörfdeszkán állva, hatalmas evező segítségével kellett haladni a magyar tengeren.

– Ezúttal nem a strandolás az elsődleges, a lányoknak volt idejük napozni a nyár eddigi szakaszában. Délelőtt 9-kor futás, erőnléti edzés, konditermi munka szerepel a programban, a komplexum rendelkezik futópályával, van itt kisebb, valamint egy nagyobb, emelkedőkkel tarkított szakasz is, általában 4–5000 métereket futnak a játékosok, csoportokra osztva, különböző intervallumokkal, időlimitekkel. Múlt héten, hazai környezetben kezdtünk, ez rávezető időszak volt, orvosi vizsgálatokkal, tesztekkel, erőnléti felmérésekkel. Siófokon már labdás feladatok is szerepelnek a programban, kevés testi kontaktussal, ugyanis a viszonylag hosszú pihenő után térnek vissza a lányok a kézilabdához. Elsősorban az erőnlétet fejlesztjük az edzőtáborban, de technikai elemeket is gyakorolunk. Sok munka vár ránk, ugyanis többen távoztak, új csapatot kell építenünk – közölte Deli Rita.

Deli Rita (b) és Sugár Tímea az edzés előtt egyeztették az aznapi programot a csarnokban F: Horog L.

A fehérváriak nem tudatosan választották a déli partot, ez egy lehetőség volt. „Igyekszünk új helyszíneket választani, Siófok mellett a közelsége szólt, valamint a körülmények. Sok helyen jártam már játékosként, majd edzőként, de az itteni lehetőségeket nyugodtan nevezhetem fantasztikusnak. Úgy gondolom, ez világszinten is egyedülálló létesítmény, minden egy helyen van, több sportcsarnok, kiszolgáló létesítmény, orvosi központ.”

A keretben nem mindenki egészséges, Afentáler Sára túl van a térdműtéten, a másik, fiatal győri tehetség, Varga Emőke rövidesen fekszik kés alá. Ők nem is utaztak el a társakkal, előbbi a rehabilitációt végzi gyógytornásszal, utóbbi az operációra vár. Györkös Rebeka és Boldizsár Bianka sem utazott, kisebb, korrekciós műtéten estek át, nincsenek olyan állapotban, hogy megkezdjék a tréningeket.

A csarnokba érve nem kezdhették el az edzést a kék-fehérek, ugyanis a házigazda siófokiak, a frissen igazolt Tomori Zsuzsa és társai még nem fejezték be a gyakorlást, a felkészülés első foglalkozását. A fehérváriak nyugodtan várakoztak a folyosón, közben megérkezett a hazaiak elnöke és tulajdonosa, Fodor János. Beszélt a rendkívül sikeres múlt idényről, a nemzetközi kupagyőzelemről, valamint arról, a pokoli erős hazai bajnokságban – a világ legerősebb pontvadászata – hatalmas fegyvertény dobogóra lépni.

– Nagyon jól érezzük itt magunkat – közölte az FKC kapusa, Mistina Kitty. – Sokféle edzésünk van, változatos a program. Ez a pár nap a ráhangolódás jegyében zajlik, ismerkedünk az új társakkal. Mindenki kezd feloldódni, kibontakozni, kezdjük megismerni egymást. Tavaly Mátraházán, előzőleg Tatán edzőtáboroztunk. Mindegyikben volt valami jó, amit élveztem, de a helyszín, a vízpart közelsége, a körülmények tekintetében ez a legjobb.

– Ugyanúgy készülünk a kapusokkal, ahogy a korábbi években. Györkös Rebi majd a jövő héten csatlakozik, ezúttal Mistina Kitty, a francia légiós, Armelle Attingrie és a juniorban szereplő Gajdóczi Barbara dolgozik velünk. Alapozunk, ahogy mondani szoktam, fejjel megyünk a falnak. A kapusaink mindig jók, velük nem lesz gond a következő szezonban. Reményeim szerint a mezőnyjátékosokkal sem – közölte Sugár Tímea kapusedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában