a Négy Ország U20-as Válogatott Viadalán

2019.07.07. 22:32

Az ARAK Up. Akadémia hat atlétája is képviselte a magyar színeket

A Győri Olimpiai Sportparkban Endrész Klaudia és Thardi-­Veress Vajk is megdöntötte egyéni rekordját.

Ferencz Balázs

Thardi-Veress Vajk még nem vetette ilyen messze a diszkoszt F: FB

Az impozáns győri létesítményben – mely a 2017-es EYOF-ra készült el – kellemes idő, ám erős szél fogadta a Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából érkező válogatottakat és persze az U20-as korosztály honi legjobbjait. A női kalapácsvetők indították a napot, s a fehérváriak kiválósága, Brandl Lilla megadta az alaphangot. Igaz, elmaradt egyéni legjobbjától, de 54,25 méteres dobása a második helyre elég volt, s nem lehetett szomorú az ifjú dobóatléta, hiszen csakis honfitársa, Németh Zsanett előzte meg; értékes pontokat szereztek a magyar válogatottnak. A további számokban nagy volt a sürgés-forgás az élen a nemzetek között, hol a szlovénok, hol a szlovákok nyertek, de a csehek stabilabban bitorolták az elsőséget.

Azonban több versenyszámban is visszatértek a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a magyarok, s ez a végelszámolásnál sokat jelentett. Ami a többi ARAK-os válogatottat illeti: Csókás Nikolasz 400 gáton 54,37 mp-et futott, amivel ötödikként ért célba. Női távolugrásban Endrész Klaudia újabb egyéni csúcsot ugrott, 637 centiméterre repült, ami a harmadik helyre volt elég, de az erős hátszél (+2,5) miatt rekordját nem hitelesítették. A válogatott trikóban debütáló Simon Viktória a helyezések tekintetében tapadt klubtársára, a negyedik lett 5,69 méteres eredményével, 4,8-es hátszéllel.

Thardi-Veress Vajk még nem vetette ilyen messze a diszkoszt F: FB

A nők 4x100 méteres stafétáját a magyar hölgyek nyerték, akik között a botot harmadikként átvevő móri lány, Takács Boglárka fergetegeset repesztett az első váltás után. Ő hozta fel a magyar váltót az élre Bacsa Fanni után, majd Furulyás Lili és Nagy Pálma meg is tudták tartani a pozíciót. Az első éves ifi, Mohai Regina a 4x400-as váltóban futotta a legjobb időt a magyarok között, de a cseheket nem tudták befogni, másodikok lettek. Thardi-Veress Vajk kiváló egyéni csúccsal rukkolt elő a diszkoszvetés során. 51,61 méteres dobása a harmadik helyre volt elég. „Nem vagyok elégedett, mert azért jöttem, hogy Eb-szintet dobjak” – mondta az ifjú atléta. Az ARAK vezetőedzője, Tölgyesi Előd azért büszke volt a fehérváriakra, akik a magyar csapat tagjaként ezüstérmet szereztek a csehek mögött, valamint a szlovénok és a szlovákok előtt.

– A szél elfújta a nagy eredményeket, Csókás Nikolaszt igencsak megzavarta, ideje gyengébb lett. Akikre nemzetközi megmérettetések várnak, hozták a formájukat. Ez a viadal egy állomás volt az Eb-re készülőknek, Mohai Reginának jutalom, az első válogatott versenyén szereplő Simon Vikinek egy mérföldkő volt ez a viadal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában