Amerikaifutball

2019.07.21. 09:38

A sógoroknál sem adták alább – Ausztriában is Enthroners győzelem született

Két héttel azután, hogy története során először elhódította a HFL, vagyis a magyar amerikaifutball-bajnokság serlegét, Ausztriában is sikerrel járt a Fehérvár Enthroners.

Ferencz Balázs

Fotó: egyesület

Az AFL Division 3 Challenge Bowl-jában nem kezdtek fényesen a Koronázók. A hatórás buszút, valamint a felhőszakadás miatti félórás csúszás miatt álmosan kezdett a Fehérvár az Upper Styrian Rhinos ellen. Az osztrákok ezt ki is használták, Gombos interceptiont dobott, vagyis lefülelték átadását, az ellenakcióból pedig touch-down-t vitt be a rivális. A folytatásban már magához tért a magyar bajnok. Egy Szakácsi-futással, majd egy Tóth Nándor nevéhez fűződő elkapással fordítottak, 12-6-ra alakították az állást.

Fotó: egyesület

A második félidőben sem lankadt az Enthroners lendülete. Egyértelműen uralták már a meccset Jim Ward legényei. Novakov és Szakácsi futásaival már 26-6-ra vezetett az Enthroners. Eldőlt a meccs, Poór Attila interception-je, majd a Gombos – Tóth Nándor duó kapcsolata újabb pontokat hozott. Az idén összesen 18 mérkőzést maga mögött tudó Fehérvár Enthroners 32-6-ra verte a Rhinos együttesét, s megszerezte második trófeáját a szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában