női kézilabda

2019.07.23. 21:18

A második felvonás következik

A felkészülés sűrűjében járó Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női csapata szerdán 17 órakor az MTK Budapest együttesét fogadja, hazai pályán.

Dévai Nándor Csaba

Cavlovic komoly szerepet játszhat védekezésben Fotó: dkka

Több mint kéthetes kemény alapozást követően az első fellépésen a Szombathely csapatával vívtak meg György László tanítványai, amely mérkőzésen végül rendkívül szoros, egygólos újvárosi győzelem született. A 25-24-re megnyert meccsen Kazai Anita és Triscsuk Krisztina egyaránt öt-öt góllal vette ki a részét a sikerből, őket követte a mindössze 18 esztendős Mihály Petra a maga négy találatával.

A csapathoz nemrég csatlakozó Itana Cavlovic mindössze egyszer volt eredményes a vasi alakulat ellen, a klub honlapjának adott nyilatkozatából többet is megtudhatunk a legutóbb Törökországban játszó montenegrói beállósról.

Cavlovic komoly szerepet játszhat védekezésben
Fotó: dkka

– A montenegrói bajnokságot otthagyva a török liga szakmailag nem hatott túl professzionálisnak – kezdte. – Rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb a törökországi kaland alatt, végig játékban voltam, de a fejlődésem érdekében éreztem, mindenképpen váltanom kell. Olyan klubba szerettem volna folytatni a pályafutásom, ahol garantált az előrelépés. Örülök, hogy a DKKA lett ez az új állomás.

Saját bevallása szerint a védekezés terén tud leginkább kiemelkedőt nyújtani.

– Amióta csak játszom a kézilabdát, mindig azt tanították, ennek a játéknak a legfőbb alapja a védekezés. Úgy érzem, hogy különösen kedvez majd nekem az itteni felfogás ebben a tekintetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában