Sportcsillagok háborúja

2019.06.14. 20:33

Világbajnokságnak beillő mezőnyt hoznak Fehérvárra

Elcsépeltnek hangzik, de attól még igaz: a július 9-én megrendezendő Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a földkerekség legjobb sportolói vesznek részt.

Nagy Péter

Bartoletta haza jár hozzánk

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A dobószámokat már kiveséztük a jövő hónapban kezdődő Gyulai Memorialra, ezúttal az ugrókat és a futókat vesszük górcső alá. A fehérvári nemzetközi viadalon idén is a világ legjobb atlétái vesznek részt.

A férfi magasugrásra ez különlegesen igaz: itt lesz a világbajnok bahamai Donald Thomas, az Európa-bajnok német Mateusz Przybylko, a vb-bronzérmes szíriai Majed Aldin Ghazal, a fedett pályás kiválóságok közül pedig az ukrán Andriy Protsenko, illetve a japán Naoto Tobe.

Az urak hármasugró mezőnyéből kiemelkedik a kétszeres olimpiai- és háromszoros világelső amerikai Christian Taylor mellett a kubai születésű, de portugál színekben versenyző Pedro Pablo Pichardo.

400 gáton a bombaformában lévő Koroknai Tiborért izgulhatunk, aki a címvédő török Yasmani Copellóval (is) ölre megy. A riói érmesek egytől-egyig jönnek: Thomas Barr, Annser Whyte, Rasmus Mägi, továbbá a tengerentúli bajnok Kenneth Selmon is tiszteletét teszi a Bregyóban.

Bartoletta haza jár hozzánk
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Női 400 méter gáton szintén nagyot „húztak” a szervezők, sikerült a koronázóvárosba csábítani az USA-ból az olimpiai aranyérmes Dalilah Muhammadet és a 2018-as Memorial-győztes jamaikai Janieve Russelt. Előbbi kettővel a szintén a világelitbe tartozó Ashley Spencer, Georganne Moline, Anna Ryzhykova, Meghan Beesly négyes veheti fel a küzdelmet.

A távolugró hölgyeknél is veretes a lista, kezdve a háromszoros olimpiai aranyérmes, kétszeres világbajnok amerikai Tianna Bartolettával, aki négyszer nyert a Gyulain, így mondhatni, ide hazajár. A szerbek ásza, Ivana Spanovics ugyancsak a megyeszékhelyen tölt néhány napot július második hetében, ahogy a magyar Nguyen Anasztázia is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában