Kerékgyártó Zsolt Kecskemétről érkezett

2019.06.21. 09:00

Új szakágvezető az utánpótlás élén

Megkezdte a munkát az Alba FKC női kézilabdacsapatának utánpótlás szakágvezetője, aki a KNKSE gárdáját hagyta el a koronázóvárosiak kedvéért.

Horog László

Kerékgyártó Zsolt a Kecskemét felnőtt csapatát is dirigálta Fotó: kesport

Az 52 esztendős Kerékgyártó Zsolt tíz éve már kapott felkérést, ám akkor maradt Tökölön, ahol az NB I/B-s női csapatot vezette, valamint igazgatta a szakosztályt. Később dolgozott Kuvaitban, legutóbb pedig Kecskeméten. Az FKC-nál az utánpótlás szakágat vezeti a folytatásban.

– Nyíregyházán tanultam a tanárképzőn, harmadik évfolyamos diák voltam, amikor megkeresett az egyik helyi általános iskola, lenne-e kedvem az U12-es csapatukat irányítani. Ezzel indult az edzői pályafutásom. Visszatértem Tökölre, tanítottam és edzősködtem, volt feladatom bőven. 1996-ban a tanítást befejeztem, a tököli BV Intézetben helyezkedtem el vezető nevelőként, továbbá irányítottam a női kézilabdázókat, másfél évtizeden át. Aztán elfogadtam a NB I-be jutó Goldberger ajánlatát, bemutatkoztam a legmagasabb osztályban. Kiestünk, visszatértem az NB I/B-be.

Kerékgyártó Zsolt a Kecskemét felnőtt csapatát is dirigálta
Fotó: kesport

Olajországból kapott ajánlatot, Kuvaitba hívták utánpótlásedzőnek. A Khaitan nevű klub invitálta az U14-es és U16-os fiú együtteséhez.

– Jól éreztem magam Kuvaitvárosban, összesen hét évet töltöttem ott. Először a családdal, a nejemmel és két lányommal, ők egy év után visszatértek, úgy gondoltam, a muszlim világ nem nőknek való. Nehéz volt elfoglaltságot találni nekik, gyönyörű volt a környezet, de ingerszegény. Én maradtam, a legjobb eredményem 4. és 6. hely a Khaitan 14 és 16 éven aluli csapatával. Amikor a család hazatért, több időm lett, testnevelő tanárként is elhelyezkedtem egy angol iskolában, illetve klubot váltottam többször. Az al-Arabinál az U16-os gárdát dirigáltam, bronzérmesek lettünk a kupában.

Két éve tért haza, a Kecskemét U18-as női együttesét bízták rá. Mindenképpen távozni akart az arab világból, kapóra jött az alföldiek ajánlata.

– Az első évben kiharcoltuk a bennmaradást az ifi bajnokság legmagasabb osztályában. Tavaly is gond nélkül bennmaradtunk, valamint megnyertük a megyei felnőtt bajnokságot az utánpótlás csapatommal. Az ősszel beszélgettem először Balássi Imre klubelnökkel, jelezte, rám bízná az utánpótlás szakág vezetését. Elvállaltam, az itteni munkám mellett a hazai szövetségben is dolgozom, a „Kézilabda az iskolában” nevű program szakfelügyelője vagyok. Az Albánál a teljes utánpótlásbázis szakmai hátterének biztosítása az elsődleges feladatom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában