Velencén át Fehérvárig tekernek

2019.06.06. 21:11

Közeleg a Tour de Hongrie rajtja, a koronázóváros lesz a végállomás

Hat nap alatt 890 kilométer. Mindezt kerékpárral kell teljesíteni Magyarország különböző pontjain. Ez a Tour de Hongrie. A magyar országúti kerékpáros körverseny kedden 40. alkalommal rajtol.

Ferencz Balázs

Az ország minden táján átzúg a kerékpáros mezőny Fotó: Fehér Gábor

19 csapat 132 kerékpárosa pattan nyeregbe jövő kedden Siófokon, hogy részt vehessen hazánk legelőkelőbb bringás viadalán. Az utóbbi években egyre komolyabb nívójú és ezáltal besorolású a Tour de Hongrie.

– A kerékpársport ünnepe a Tour de Hongrie, nincs szégyenkezni valónk a hasonló kategóriájú külföldi versenyekkel összehasonlítva – mondta a honi szövetség elnöke, Princzinger Péter az UCI 2.1-es besorolású viadalt felvezető sajtótájékoztatón. – És hogy milyen lenne a sport­águnk a magyar körverseny nélkül? Mint a labdarúgás az NB I vagy a Bajnokok Ligája nélkül. A zászlóshajó hiányozna a magyar kerékpársportból, amely által számos ajtó nyílik meg.

Az ország minden táján átzúg a kerékpáros mezőny Fotó: Fehér Gábor

Több prokontinentális csapat is elrajtol a keddi, siófoki prológon. A nemzetközi mezőnyben a magyar válogatott tagjai is tekernek, no meg azon magyar bringások, akik valamely profi csapatnál hajthatják a pedált. Valter Attila, a CCC kontinentális fiókcsapatának versenyzője elmondta: remekül összeszokott a csapattal, amelynek ezúttal a kapitánya lesz. Kiemelte: a sok hegy, köztük is elsősorban a kékestetői befutó kifejezetten kedvez neki, így nem a hegyi trikó, hanem az összetett elsőség a célja. Azt is elárulta: szeretne bekerülni a World Tour csapatba, hogy ott lehessen a Giro d’Italia budapesti rajtján. Dina Márton első versenyére készül Alberto Contador csapatában, a Kometa Cycling Teamben. A viadalt az M4 Sport és az Eurosport is közvetíti, 150 országba jutnak el a Tour de Hongrie képei. A szerdai szakasz Velencéről rajtol, a viadal pedig vasárnap kora délután a székesfehérvári befutóval ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában