Alba Regia Vívó Akadémia

2019.06.11. 22:16

Ketten is a válogatott küszöbén

A szezon utolsó előválogatóját tartották Keszthelyen a párbajtőrözők számára. Kadet korosztályban két fehérvári vívó is válogatott kerettag lenne a pillanatnyi ranglista alapján.

Ferencz Balázs

Salamon Réka a ranglista harmadik helyére lépett

Fotó: ARVA

Két korosztályban is párbajtőrt ragadtak az Alba Regia Vívó Akadémia vívói a szezonzáró előválogató versenyen. A kadet korcsoportban Kovács Gergely kiegyensúlyozott, magabiztos vívással haladt egészen a döntőig, ahol nagyon szoros asszóban, egy tussal lemaradva végzett a második helyen. A Vasas vívójától, Csabai Mátétól kapott ki 15-14-re. Azonban az országos ranglistán Kovács Gergely az élre ugrott, így nagy az esély arra, hogy a válogatósorozat végén a nemzeti együttes tagja legyen. A lányoknál Salamon Réka harmadikként, Kiss Emma kilencedikként, Tehrani Léna negyvennegyedikként fordult a táblára. Kiegyensúlyozottan vívtak, ahol Tehrani Léna a 28., a még gyermek korosztályú Kiss Emma Júlia a 10., Salamon Réka pedig a döntőben a 6. helyen végzett. Salamon a ranglista harmadik pozíciójába lépett, s szintén válogatott kerettag lehet, ha szeptemberben is folytatja jó szereplését.

Salamon Réka a ranglista harmadik helyére lépett
Fotó: ARVA

A junior fiúknál Háder Roland végül kiegyensúlyozott vívással a kilencedik, Kovács Gergely a tizenharmadik helyen végzett. Tehrani Léna a 64-es tábláig asszózott, 46. lett. Kollár Kincső egészen a 14. pozícióig menetelt, vigasztalhatja, hogy a direkt kieséses versenyben a junior vb-harmadik Borsodi Emmát is verte. A még csak serdülőkorú Salamon Réka a későbbi győztestől, a tatai színekben versenyző fehérvári tehetségtől, Büki Lilitől kikapva a nyolcadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában