Szisztematikus munka érett be

2019.06.17. 22:20

Joggal ünnepelhette Bicske a csapatát

Hatalmas fegyvertényt könyvelhetett el a Bicskei TC csapata, amely véget vetett a „hét szűk esztendőnek”, és ismét a magyar labdarúgás harmadik vonalában folytathatja.

Káldor András

Szervezett bicskei védelemmel (narancs) találkozhattak a tatabányaiak, nem is tudtak áthatolni a falon

Fotó: www.2060.blog.hu

A Bicskei TC gárdája a szomszédvár Tatabánya SC otthonában 1-0-ra győzött vasárnap az NB III-ba jutásért folytatott párharc visszavágóján, és ezzel 2012 után újfent a harmadosztályban szerepelhet.

Hosszú út vezetett idáig, mert ha csak az utóbbi öt évet nézzük, megjárta a kék-sárga alakulat a poklot, és a mennyet. Elég csak arra gondolni, hogy a 2014/15-ös idényben lényegében kiestek a megye egyből, de végül úgy alakult, hogy megkapták a sanszot, és a következő szezonban már Raffai Rudolf vezetőedző hathatós közreműködésével a tizedik helyen zártak. 2016/17-ben és egy évvel később már a dobogón találjuk őket a második, illetve a harmadik pozícióban. Idén pedig rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, tizenkét pontos előnnyel zsebelték be az elsőséget, lehetőséget teremtve arra, hogy az osztályozón kiérdemeljék, hogy még feljebb léphessenek.

– Tudnunk kell mindig, hogy honnan indultunk, nem felejtjük el! – hangsúlyozta Komjáthy Péter klubigazgató, aki régóta a Bicskei TC-nél tevékenykedik.

Szervezett bicskei védelemmel (narancs) találkozhattak a tatabányaiak, nem is tudtak áthatolni a falon
Fotó: www.2060.blog.hu

– Nem véletlenül emeltük ki a vasárnap tartott évzárónkon, és külön köszöntöttük azokat az edzőket, akik annak idején segítettek a bennmaradásban. Raffai Rudolffal kezdte meg a csapat a felfelé ívelő időszakát, majd Móri Tamás játékos-edző irányításával folytattuk a menetelést, és végül, de nem utolsósorban Vukmir Dragan nevét kell megemlíteni, akivel kiharcolta a csapat az NB III-at. Nem feledkeztünk meg az 1994-ben bajnokságot nyert csapatról sem, amely szintén a harmadik vonalban folytatta. Ez a most megszületett eredmény hároméves munka gyümölcse, a klub célja, hogy a minőségi futball mellett nagy létszámú utánpótlása legyen. A háttérben már dolgozunk a csapat megerősítésén, az edzői stábbal napokon belül szeretnénk megállapodni. A keretet meg akarjuk erősíteni néhány poszton, de nem akarjuk a feje tetejére állítani, mert az állomány nagy része alkalmas az NB III-ra – tette hozzá a klub­igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában