Tour de Hongrie!

2019.06.14. 15:00

Igazi fiestára készülnek a Zichy ligetben és környékén

A Tour de Hongrie vasárnap 13 óra 40-kor érkezik a városba, a kerékpárverseny mezőnye öt kört tesz meg a megyeszékhelyen, a viadal befutója a Zichy ligetnél lesz.

V. Varga József

A Velencéről indult európai körverseny befutója Székesfehérvár lesz

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ingyenes spinningórákkal, élő­képekkel, közlekedésbiztonsá­gi versenyekkel, látványos attrakciókkal készült, készül Székesfehérvár június 16-ára, ugyanis a kedden elstartolt kerékpárverseny, a Tour de Hongrie idei célállomása a megyeszékhely lesz. A 140 fős mezőny szerdán már járt Fejérben, Velence és Esztergom között 194 kilométert teljesítve.

Az utolsó napon Kecskemétről indulnak majd, és 169 kilométer megtételével futnak be a célba. Az egész vasárnap a kerékpárról szól a királyok városában. Amint Cser-Palkovics András polgármester elmondta: biztos abban, hogy aki szereti a sportot szűkebb pátriánkban, az büszke arra, hogy a hazánkban megrendezett egyre rangosabb európai kerékpárversenynek a befutója Fehérvár. A kerékpársport népszerűsítése mellett a kerékpáros közlekedést is erősíti ez a verseny – tette hozzá. „Mindenkit szeretettel várunk, nézzék meg minél többen ezt a fantasztikus futamot, legyenek részesei a sebességnek, amellyel a mezőny teker!” – hangsúlyozta.

A Velencéről indult európai körverseny befutója Székesfehérvár lesz
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Tekerj együtt a mezőnnyel! spinning a Zichy ligetben, a Tour célterületén lesz, az edzőtermek és a trénerek összefogtak annak érdekében, hogy együtt, egy helyen minél több fehérvári mozogjon. A fehérvári táncegyesületek is közösen köszöntik a sportolókat, a célnál 150 gyermek táncol és formál szív alakot. A kerékpáros körverseny ideje alatt számos forgalomkorlátozásra kell számítani Székesfehérváron, az útlezárások miatt az autóbusz-közlekedés is változik. A szervezők megértést és türelmet kérnek, s javasolják: mindenki tájékozódjon, mielőtt útnak indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában