Öttusa OB

2019.06.13. 20:23

Heten-heten, mint a gonoszok

Hét női és hét férfi versenyző képviseli a koronázóvárost az idei felnőtt öttusa országos bajnokságon. A volános és az albás pentatlonisták is éremre esélyesek.

Ferencz Balázs

Bernáth Bálint akár titkos favoritként léphet elő

Fotó: Volán Fehérvár

A válogatott öttusázók számára nem a honi országos bajnokság a szezon kiemelt viadala. Sokkal inkább koncentrálnak az Eb-re és a hazai rendezésű világbajnokságra, ugyanakkor a presztízs nem engedi, hogy félvállról vegyék a hétvégi ob-t. Szombaton a magyar ranglista legjobb 38 női, vasárnap pedig 38 férfi öttusázója küzd egymással, no és rekkenő hőséggel. Budapesten, a Gerewich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban vívnak, a KSI uszodájában úsznak, a Nemzeti Lovardában, a Kerepesi úton lovagolnak a versenyzők, míg 18.30-tól a BHSE Dózsa György úti sporttelepén rendezik a zárószámot, a laser-runt.

A székesfehérvári sportolók egyéniben és csapatban is dobogóra vágynak, s eséllyel is pályáznak az érmekre. Az Alba Öttusa SE három lányt indít. Alekszejev Tamarától érthetően azt várja vezetőedzője, Mészöly Gábor, hogy az első háromban végezzen, sőt, harcban legyen az aranyért. Ormándi Rebeka és Turbucz Anna szerepel még az albás trióban – a csapatverseny végén az első két hely valamelyikével lennének elégedettek.

Bernáth Bálint akár titkos favoritként léphet elő
Fotó: Volán Fehérvár

A Volán Fehérvár igen népes sereget indít csatába. A hölgyeknél az idén visszafogottabban szereplő Kovács Saroltának villantania kell, mellette a fiatalok segíthetik dobogóra a csapatot, Kovács Eszter, Csizmazia Rita és Koleszár Zsófia öltenek kék-fehér trikót szombat reggel. A férfiaknál két csapatot is versenyeztet a Volán, hiszen összesen hét legény viaskodik a nagyobbik fehérvári műhely tagjaként. A bokaműtét után talán már teljesen felépülő Demeter Bencétől nem titkoltan aranyat lehet várni, de dobogóra érhet akár Málits István, Harangozó Bence; vagy a fiatalabbak: Bernáth Bálint, Fröhlich Tamás, Katona Bálint, de Salga Gergő is jelezheti, hogy ők lehetnek az új trónkövetelők a magyar öttusa férfi mezőnyében. A Volán Fehérvár vezetőedzője, Korponai István sem remél mást, mint sikert és érmeket, vagyis hogy „gonosz” rivális módjára ne adjanak esélyt az ob egyébként színes mezőnyének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában