ARAK dobóverseny

2019.06.24. 22:53

Bombázás a Bregyónál

Repkedtek, zuhantak a súlyos szerek a Regionális Atlétikai Központban, ráadásul többen egyéni rekordot hajítottak az ARAK dobóversenyén.

Ferencz Balázs

Brandl Lilla (jobb szélén) egyre jobb F: arak

Több korosztály kalapácsvetői, diszkoszvetői reptették szeretett eszközeiket az atlétika dobószámaiban is egyre erősödő ARAK szervezésében. A felnőtt férfiak kalapácsvető-döntőjében szoros eredmény született, a hazai színekben dobó Pásztor Bence 72,84 méteres produkciójával nyert, Hudi Ákos, a Dobó SE sportolója mindössze 13 centiméterrel maradt le tőle. A nők kalapácsvetésében Brandl Lilla ellenfél nélkül hajította a szert 57 méter 57 centire, ami a 18 esztendős atléta eddigi legjobb eredménye. A serdülő-junior korúak diszkoszvetőszámát az arakos Thardi-Veress Vajk 49,39 méterrel nyerte.

Brandl Lilla (jobb szélén) egyre jobb F: arak

A kalapácsvetőknél Leposa Dávid 60,98-at dobott, egyedüli indulóként szerepelt korosztályában. Az újonc-ifjúsági lány kalapácsvetésben Zsigovics Panna egyéni csúccsal (62,39) győzött a szintén fehérvári Zimmermann Lili előtt. Az újoncoknál Bolla Dániel egyéni rekorddal nyerte a kalapácsvetést, Kukucska Zoltán ugyancsak egyéni legjobbjával lett második, míg diszkoszvetésben a harmadik helyen végzett. A lányoknál Potyondi Zsófia hajította legmesszebbre a diszkoszt. Kalapácsvetésben Homoki Szidónia egyéni csúccsal győzött. Gyermek II-ben Áldott Richárd a kalapácsvetést, Bodnár Emma Virág pedig a diszkoszvetést és a kalapácsvetést is nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában