Zajlik a víztisztítás a MOL Aréna Sóstóban

2019.06.28. 11:53

A Pancho Arénában rendezik meg az El-selejtezőt (frissítve)

Pénteken délelőtt érkezett a hír: a Mol Aréna Sóstóban biztonsági okokból nem tudják megrendezni az Európa-liga első selejtezőjét, az FK Zeta elleni párharc hazai mérkőzését a felcsúti Pancho Arénában játsszák.

feol.hu

A klub hivatalos közleményét változtatás nélkül közöljük:

„A Fehérvár F.C. Kft., mint a mérkőzésekért, és az azon résztvevőkért teljes körűen felelős rendező, a rendelkezésre álló információk alapján nem látja garantáltnak a biztonságos mérkőzésrendezés körülményeit Sóstón.

Ahogyan azt a Székesfehérvár Önkormányzata által a mai napon kiadott közlemény is elismeri, a főépületben található öltözőblokkok nem használhatóak rendeltetésszerűen, így az üzemszerű és kockázatmentes működés nem biztosított a sportolók, a szakmai stábok, a játékvezetők és a mérkőzés szervezésében résztvevő egyéb szereplők részére sem.”

A közlemény továbbá úgy fogalmaz „az öltözők használhatósága is biztosított lehet az első tervezett hazai mérkőzés időpontjáig” tehát pillanatnyilag nincsen garancia arra, hogy a probléma valóban megnyugtatóan megoldásra kerül.

„Tekintettel arra, hogy klubunkat a józan ész és a felelősségtudat mellett az UEFA szabályzatai is kötelezik, nem vállalhatunk sem a lebonyolítást veszélyeztető, sem egészségügyi kockázatot, így a felcsúti Pancho Aréna került kijelölésre az Európa Liga 1. (illetve továbbjutás esetén a 2.) selejtezőkörének otthon adó stadionként.

Megértjük szurkolóink érzéseit, klubunk is csalódott, hogy egyelőre nem játszhatunk nemzetközi mérkőzést új otthonunkban, ugyanakkor a lehetséges rendezési és egészségügyi kockázatokat felmérve nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne átgondolt, felelős döntés szülessen. Bízunk benne, hogy a fennálló helyzet a lehető legrövidebb idő alatt rendeződik, így mielőbb újra a Székesfehérváron szurkolhatunk a csapatnak! A kényelmetlenségért elnézésüket kérjük.”

Az Önkormányzat hivatalos közleménye

A szokásos rutinellenőrzéskor derült ki, hogy a MOL Aréna Sóstó ivóvíz-hálózatának egy részében egy baktérium (Pseudomonas aeruginosa) jelenlétét mutatták ki a mérések. A létesítmény minden engedéllyel rendelkezik, az üzemeltető a hatóságokkal egyeztetve – a folyamatos üzemelés mellett – a szükséges intézkedéseket haladéktalanul elindította, és a tisztításhoz szükséges eszközöket – köztük az egészségügyi tanúsítvánnyal rendelkező szűrőberendezéseket – beüzemelte.

A baktérium a főépület vízhálózatában van jelen, a stadion többi részében – a lelátókon, a Sóstó Látogatóközpontban – nincs!

A szurkolókat, látogatókat semmiféle veszély nem fenyegeti.

Az óvintézkedések mellett így a rendezvények megtartására alkalmas a létesítmény. Labdarúgó-mérkőzések rendezésére az öltözőblokk kivételével – ahol szintén folyamatban van a helyzet megoldása – alkalmas a stadion, és várhatóan az öltözők használhatósága is biztosított lehet az első tervezett hazai mérkőzés időpontjáig.

A létesítmény helyzete, a tisztánlátás érdekében egyébként szóba fog kerülni azon a más témában összehívott rendkívüli közgyűlésen is, amelyet jövő héten éppen a MOL Aréna Sóstón tart majd a képviselőtestület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában