A kontinens közepén

2019.06.24. 21:16

31. helyen a MOL Vidi FC fiataljai

72 európai csapat vett részt az EFCO European Championship elnevezésű U9-es labdarúgótornán, ahol a MOL Vidi FC fiataljai a 31. helyet szerezték meg.

Ferencz Balázs

Előkelőbb helyezésben reménykedtek, de így is helytálltak F.: Efco

A fehérváriak a komáromi kvalifikáció megnyerésével harcolták ki a jogot, hogy a bécsi nagydöntőben viaskodjanak. Nem volt könnyű dolga a Vidinek, a Palánki Csaba és Kolbe Ádám vezette alakulat legyőzte az osztrák Stockeraut és a szlovák Slovan Bratislavát, azonban kikapott a berlini Herthától, a moszkvai Fox Akademytől, és a szlovén NK Bistricától is. Csoportnegyeddikként így csak a 25–48. hely valamelyikéért küzdhettek tovább a legények.

Előkelőbb helyezésben reménykedtek, de így is helytálltak F.: Efco

A Csíkszeredát 4-1-re győzték le a piros-kékek, majd másnap a 25-36 között döntetlent vívtak a francia Gobelins-nel, s verték a házigazda Stadlaut. A német Starnbergtől elszenvedett egygólos verség után a 31–33. helyért csatázhattak egy újabb kört a fehérváriak. A szlovák Petrzalkát 2-1-re verték, éppúgy, mint az osztrák FAC Wien. A bécsiek elleni 1-1-es döntetlen után a szétlövés büntetőit kiválóan értékesítő, de a tornán kissé tudása alatt teljesítő U9-es Vidi nyert, s a 31. helyen végzett. A nemzetközi kupát a belga FC Bruges nyerte, miután a fináléban 1-0-ra verte a Vidi korábbi csoportellenfelét, a Bistricát. Harmadik lett a horvát Lokomotiv Zagreb, negyedik az AS Roma, ötödik pedig a Juventus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában