alacsony színvonalú összecsapás

2019.05.12. 20:18

Puskás: jövőre ugyanitt!

A PAFC házi gólkirálya, Josip Knezevic nemcsak a három pont sorsáról, de a bennmaradásról is döntött az OTP Bank Liga labdarúgó NB I utolsó előtti fordulójában.

Nagy Péter

Rendkívül tehetséges jósnak bizonyult Sós Bence, a MOL Vidi FC kölcsönben Felcsúton szereplő középpályása, aki a találkozó előtt azt mondta: szervezett védekezéssel, kontrákra építve egy klasszismegoldással legyőzhetik a dobogóért harcoló Újpestet.

A játékrész feléig jobbára bekkelő Puskás Akadémiát éppen az egykori debreceni játékos juttathatta volna vezetéshez, de a nem túl életerős löketét a volt PAFC-kapust, Filip Pajovicsot helyettesítő Banai Dávid Szakály Péterhez ütötte, aki az oldalhálóba lőtt. Kicsit később ismét Sós került ziccerbe, de kettejük párharcából újfent a IV. kerületi portás jött ki győztesen. Az alacsony színvonalú összecsapás fordulópontja a 43. percben következett be, amikor a Spandler Csaba és/vagy Szolnoki Roland kezezéséért megítélt büntetőt az addig magabiztos tizenegyesrúgó Lacina Traoré Hegedüs Lajos kezébe rúgta.

Traoré Hegedüsön, a PAFC viszont az Újpesten lépett át
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A fordulás után sem kapkodtunk nyugtatóért, az izgalommentes perceket végül Josip Knezevic törte meg, a horvát előbb Banai felszabadítását fülelte le, majd a tizenhatoson belülre érve okosan helyezett az újpesti kapuba, 0-1. A 77. percben ismét az Akadémia házi gólkirálya került ziccerbe, de inkább erővel, mintsem ésszel akart túljárni a fővárosi hálóőr eszén. A végjátékban Traoré magassági fölényét próbálták kihasználni a hazaiak, de ez nem az elefántcsontparti napja volt. Győzelmével megszilárdította hetedik helyét a Puskás, amely öt pontra növelte előnyét a kiesőhelyre csúszó MTK-val szemben – így a felcsútiak jövőre is az NB I-ben futballozhatnak.

Komjáti András: – Inkább küzdelmes mérkőzés volt, úgy érzem, a csapat, a játékosok átérezték azt a helyzetet, amiben vagyunk, vagy voltunk – most már nyugodtan használhatok múlt időt. Az első negyedóra újpesti fölényt hozott, mi ekkor egy kicsit bátortalanok voltunk. Szerencsére utána magunkhoz tértünk, és kezdeményezőbben léptünk fel. A végeredmény szempontjából döntőnek bizonyult, hogy Hegedüs Lajos megfogta a tizenegyest az első félidő végén. A fordulás után kontrákra rendelkeztünk be, és ha Knezevic egy kicsit önzetlenebb, akkor már hamarabb is lezárhattuk volna a találkozót. Ennek ellenére elégedett vagyok.

JEGYZŐKÖNYV

Újpest FC–Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)

Újpest, Szusza Stadion, 2717 néző. Vezette: Iványi Zoltán.

Újpest: Banai – Pauljevics, Litauszki, Risztevszki, Burekovic – Onovo –

Simon K., Rácz B. (Nagy D., 61.), Kovács L. (Szankovics, 54.), Beridze

(Solomon, 68.) – Traoré. Vezetőedző: Nebojsza Vignyevics.

Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Poór, Hadzsiev, Spandler, Nagy Zs. –

Szolnoki, Mioc – Sós B., Vega (Balogh B., 78.), Szakály P. (Heris, 73.) –

Knezevic (Radó A., 91.). Mb. edző: Komjáti András.

Gólszerző: Knezevic (57.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában