Továbbra sincs biztonságban a Vidi II

2019.05.06. 19:55

Nem hajtott fejet a Pápa Fehérváron

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a MOL Vidi FC második csapata fontos pontokat hullajtott.

Krebsz András

Prastler Benjámin (balra) hamar vezetést szerzett Fotó: Fehér Gábor

MOL Vidi FC II– Pápai Perutz FC 1-1 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, 50 néző, vezette: Derdák Marcell.

Vidi II: Tujvel – Campins, Mocsi, Lencsés, Major – Tarnóczi (Takács M., 50.), Szabó B. – Pratsler, E. Hadzic (Galacs, 61.), Pápai (Kristán, 71.) – Horváth B. Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Pápa: Szigeti – Bohner, Dóczi, Császár, Nagy T. – Szilágyi (Mogyorósi, 90.), Iványi – Tóth M., Ivancsics (Péter, 82.), Vallejos (Benecz, 32.) – Jurik. Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Gól: Pratsler (9.) ill. Jurik (48. – büntetőből).

A harmadosztályú tagsága megőrzéséért küzdő fehérvári alakulat meglehetősen mostoha időjárási körülmények között fogadta a középmezőnyhöz tartozó Pápa gárdáját vasárnap délelőtt. Az összecsapáson az első csapat keretéből Tujvel, Mocsi, Campins, Szabó Bálint és Elvir Hadzic is a fehérvári szakmai stáb rendelkezésére állt. A felázott talajú pályán hamar megszerezték a vezetést a piros mezesek. A tizedik fellépésén a negyedik találatát jegyző Pratsler Benjámin a pápai védők körülményességét kihasználva a tizenhatoson belülről pontosan helyezett a jobb alsóba, 1-0. A játékrész hajrájában Campins távoli, a csúszós füvön megpattanó lövése, míg a másik oldalon Jurik tekerése okozott kisebb riadalmat. A 43. percben közel járt az egyenlítéshez a vendég együttes, ám a Tóth Milánon irányt változtató labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Prastler Benjámin (balra) hamar vezetést szerzett
Fotó: Fehér Gábor

A szünetet követően az időnként viharos erejű szél már a hazaiakat támogatta. A második félidőben valósággal felborult a pálya, ennek ellenére gólt mégis Lengyel Ferenc tanítványai szereztek. Derdák Marcell az asszisztense jelzése után egy véleményes büntetővel ajándékozta meg a vendégeket, amit aztán Jurik Patrik higgadtan értékesített, 1-1. Nem sokkal később a paksi Remilit másolni kívánó Pápai szögletből kapufát rúgott, majd a 78. minutumban előbb Takács szabadrúgását, majd Horváth közeli ismétlését is bravúrral hárította Szigeti. A töménytelen sarokrúgást elvégző piros-kékek nem tudták bevinni a döntő találatot, így Tímár Krisztián együttesének nem sikerült elmozdulnia a kiesőzónából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában