Pikáns mérkőzés várható

2019.05.03. 18:04

Nem dőlhetnek hátra: a Honvéd érkezik a Puskás otthonába

A kiesést jelentő 11. pozíciótól mindössze négy pontnyira lévő Puskás Akadémia számára vízválasztó lesz a szombaton 17 órakor kezdődő Budapest Honvéd elleni bajnoki.

Nagy Péter

Egyik csapat sem engedhet meg több botlást magának

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az arany- és az ezüstérem ugyan már gazdára talált a 12 csapatos NB I-es labdarúgó-bajnokságban, de ezt leszámítva még senki sem dőlhet hátra az utolsó három fordulót illetően. A szombati játéknap egyik legpikánsabb mérkőzését a felcsúti Pancho Arénában rendezik, ahol a dobogó legalsó fokától négy pontnyira, az ötödik helyen található Budapest Honvéd, és a kiesőzónától ugyanennyi egységre, a hetedik pozícióban helyezkedő Puskás Akadémia vív presztízscsatát. Az Öcsi bácsi személye miatt rangadóvá avanzsálódott összecsapáson általában jó hangulatot teremtenek a vendégszektort csordulásig megtöltő kispesti ultrák, ami nemcsak a fővárosiakat, de a hazaiakat is doppingolhatja.

Egyik csapat sem engedhet meg több botlást magának
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A tét nem kicsi a Komjáti-legényeknek, igaz, a cél – a jövő évi élvonalbeli tagság minél hamarabbi megváltása – eléréséhez a megyei rivális Vidi diósgyőri győzelme is szükséges. A túloldalon sem láthatunk majd lagymatag focit, ha a Ferencváros–Újpest és DVSC–Kisvárda párharcokban az eredmények kedvezően alakulnak Supka Attiláéknak, akkor karnyújtásnyira kerülnek az európai porondot jelentő bronzéremtől. A két, eddig lejátszott bajnokin mindig a pályaválasztó diadalmaskodott, az ősszel a PAFC nyert 1-0-ra, a tavasszal pedig Holender Filip, és a felcsúti bekkek hathatós segítségével a Honvédé lett a három pont. Ha a sormintát nézzük, akkor újabb hazai siker következik, persze a matematikát sokszor kidobhatjuk a kukába – jól tudja ezt a Fejér megyeiek kapusa, Hegedüs Lajos is.

– Az, hogy az utolsó három meccsünkön öt pontot szereztünk, nem csak az én érdemem, a védelemé, sőt a csapaté is – kezdte a portás –, ezt a stabilitás kell megtartani a hétvégén, a Honvéd ellen. Én is azt gondolom, hogy ha nyerünk – és az eredmények kedvezően alakulnak számunkra –, akkor bebiztosíthatjuk a bennmaradást már szombaton. A kispestieknek megvan a saját stílusuk, nem gondolnám, hogy ellenünk másképp futballoznak majd. Nekünk csak magunkkal kell foglalkozni, ha úgy játszunk mind a legutóbbi három találkozón, akkor nem lehet probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában