Itthon tartott érmek

2019.05.31. 22:15

Hat napon át a Regionális Atlétikai Központ adott otthont az atlétikai diákolimpia országos döntőjének

A hazai pályán szép számmal gyűjtötték az érmeket a székesfehérvári iskolák diákjai.

Ferencz Balázs

A Hétvezér tanulójának, Tatai Zalánnak nem volt ellenfele sem az esős időjárás, sem a diákolimpia mezőnye Fotó: FDSZ/Ambrus L.

A futó-, ugró- és dobószámokat is tömörítő csapatversenyben a Tóvárosi Általános Iskola atletikus diákjai a 15. helyen zártak a II-es korcsoport csapatversenyében. Ugyanakkor a fehérvári lányok remekeltek. A Kossuth L. Általános Iskola Fein Fruzsina, Kárász Anna, Langmár Zsófia, Tóth Fanni, Derdák Sára, Seper Zsófia alkotta egysége aranyérmet szerzett.

A IV-es korcsoport egyéni viadalán sem maradtak medál nélkül a fehérváriak. A Hétvezér diákja, az ARAK-ban sportoló Tatai Zalán 100 méteren nyerte az országos döntőt 11,22 másodperces eredménnyel, míg az esős idő miatt a futófolyosóra költöző távolugrásban ezüstérmet szerzett 630 centis repülésével.

A Hétvezér tanulójának, Tatai Zalánnak nem volt ellenfele sem az
esős időjárás, sem a diákolimpia mezőnye Fotó: FDSZ/Ambrus L.

A 4x1000 méteres váltóverseny bronzérmét zsebelte be a Ciszterci Szent István Gimnázium Timár Balázs, Wéber Máté, Csák Milán, Tasnádi Ádám alkotta stafétája. A lányoknál 100 méteren Czepanecz Zsófia (Hétvezér) éppen lecsúszott a dobogóról, Szabó Gréta (Teleki) pedig a hatodik lett. Távolugrásban Antal Hanga (Munkácsy) az ötödik lett. Súlylökésben Zimmermann Lili 11,17 méterre reptette a szert, ezzel bronzérmet szerzett a Kodolányi diákja. A Hétvezér 4x100 méteres váltója mindenkit maga mögé utasított, Szabó Eszter, Grubits Liliána, Dobák Panna, Czepanecz Zsófia 50,97 mp-cel lettek országos diákolimpiai bajnokok. A Tóparti 4x600-as stafétája a negyedik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában