A Honvéd Szondi SE 55. évfordulója

2019.05.07. 10:30

Egy nagy sportcsalád jubileumát ülték

A Honvéd Szondi György SE ünnepelt, mégpedig „születésnapot”. A sportegyesület megalakításának 55. évfordulóját tartották meg, családi nappal.

Silye Sándor

A három volt elnök is elismerést vehetett át: balról Borsits László, Györaki Károly, Fürst Tamás Fotó: A szerző

Színes, régimódi viseletű, kardokkal, vértekben járó, karateruhás emberek, ifjú és örökifjú civilek találkoztak szombaton a Szárazréti Közösségi Házban. Szentes Lászlónak, az egyesület elnökének mindenkihez volt egy-két kedves szava, miközben a kondérokban főtt a pörkölt, puhult a burgonya. Kikötés volt e napra, hogy öltöny helyett sportos viseletben jöjjön mindenki, hiszen az egyesület játékkal, sporttal ünnepli a születésnapját. A rossz idő elgáncsolta a szabadtér lehetőségeit, de így is volt íjászat, streetball, lövészet, játékos versenyek, többé-kevésbé fedett térben. Délután a színpadon bemutatókat láthattak a jelenlévők, a közgyűlés előtt a karatésok, utána a hagyományőrző kardforgatók mutatták be munkájukat, tudásukat. A közgyűlés hivatalos részét követően elismeréseket adott át az elnök. A H. Szondi SE Aranygyűrűt az alapító Gazdik Ferenc kapta, a Szondi Sportdíjat a 43. Nagy Sándor Vezetéstámogató Ezred, és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége vehette át. Emellett sokan kaptak emlékérmeket. A hivatalos rész után a délutáni estebéd közepette beszélhettek a régi idők tanúi a múltról, a jelenről és a jövőről.

A három volt elnök is elismerést vehetett át: balról Borsits László, Györaki Károly, Fürst Tamás
Fotó: A szerző

– A Honvéd Szondi SE csapatának a tábora valójában egy nagy család volt mindig. Büszkén vallom ars poeticánkként, hogy család vagyunk, és ha veszekszünk, ha nem értünk egyet, a cél mindig közös: együtt teljesítjük céljainkat, végezzük dolgunkat. Büszke vagyok arra, hogy gyarapodunk, és arra, hogy vagyunk! – mondta Szentes László.

A Szondi SE nyolc szakosztályt működtet napjainkban, de az asztaliteniszezők, a birkózók, a búvárok, az íjászok és lövészek, a közelharc-kézitusázók, a Magyar Királyi Kardforgatók, a teniszezők és a természetjárók mellett tömegsportra is invitálja tagjait az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában