foci

2019.05.31. 22:06

Csodában bízik a Mol Vidi FC II

Csak abban az esetben maradhatnak bent az NB III-as labdarúgó-bajnokságban a fehérváriak, ha legyőzik a Szabadkikötőt vasárnap, de ehhez még az is kell, hogy a Dunaharaszti vagy a Pénzügyőr csapata egyetlen pontot se szerezzen az utolsó, 30. fordulóban.

Nagy Péter

Padlón a kis Vidi – kérdés, hogy van-e visszaút Fotó: Pesti Tamás

Közép csoport

2019. 06. 02., 17.30 óra

Iváncsa KSE–SZEOL SC

A dobogósok, valamint a kiesők kiléte már eldőlt ebben a csoportban, az első három helyet sorrendben a Szeged-Grosics Akadémia, a Szentlőrinc és a SZEOL SC együttesei foglalják el, míg a sereghajtó Makót a Paks második csapata és a Hódmezővásárhely követi a megyei első osztályba. A kilencedik iváncsaiak leginkább azért küzdhetnek a már biztos bronzérmes szegediek ellen, hogy az idei kiírást az első tízben fejezzék be, mert egy esetleges vereséggel még az is megtörténhet, hogy a tavalyi harmadik Domján-legénység az alsóházban zárja a pontvadászatot. A hazaiaknak ehhez szükségük lesz Balogh László eredményességére, aki a záróforduló előtt 16 találattal vezeti a góllövőlistát.

Dunaújváros–Makó FC

A sokáig pazar szezont futó, de a végére kipukkadó újvárosiaknak nem jelenthet gondot a tök utolsó Makó legyőzése hazai pályán, annak ellenére, hogy a Csongrád megyeiek jobbára csak egy-két góllal kaptak ki az idei pontvadászatban. Lőrincz Emil alakulata az utolsó hat mérkőzésen nyeretlen, de még így is csak 19 gólt kapott egész évben – ez egészen kiváló mérleg.

Padlón a kis Vidi – kérdés, hogy van-e visszaút Fotó: Pesti Tamás

Nyugat csoport

2019. 06. 02., 17.30 óra

Mol Vidi FC II– THSE-Szabadkikötő

Sok mindennek – köztük annak, hogy a kis Vidi legyőzze a fővárosi Szabadkikötőt, illetve a Dunaharaszti vagy a Pénzügyőr vereséget szenvedjen – kell összejönnie ahhoz, hogy a fehérváriaknak jövőre ne a Fejér megyei első osztályban kelljen futballozniuk. Tímár Krisztián vezetőedző legutóbb Tujvel, Szabó, Mocsi és Elvir Hadzic játékára is számíthatott az NB I-es keretből, igaz, így is pont nélkül maradtak Komáromban. Ha nem akarja megélni azt a szégyent a koronázóvárosi klub, hogy a „fakó” kipottyanjon az NB IIIból, akkor nem maradt más, mint bízni a csodában.

Ménfőcsanak ESK– Puskás Akadémia FC II

A felcsútiak a legrosszabbkor vették le a lábukat a gázpedálról, az utolsó öt játéknapon szerzett hét pontjukkal lecsúsztak a nagy nehezen megszerzett dobogóról. A PAFC II-nél viszonylag sok a „visszajátszó”, ha ez most is így lesz, akkor legyőzhetik az amúgy jó formát mutató, de a múlt héten a Pénzügyőr ellen hatalmas verésbe beleszaladó ménfőcsanakiakat. A sárga-kékek akkor lehetnek bronzérmesek, ha nyernek, és a Komárom nem veri meg a már biztos második Érdet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában