Tour de Velencei-tó

2019.05.19. 19:57

Beindították a tónál a kerékpáros szezont

Az immár hagyományos Tour de Velencei-tó kerékpáros megmozdulással indult be igazán a 2019-es biciklis szezon a tó környékén.

Ferencz Balázs

Az 55 kilométeres viadal jó erőfelmérő volt Fotó: Igari Balázs/Fejér Megyei Hírlap

A Velencei-tó már évek óta nem csupán a fürdőzők, vagy a vízisportokat kedvelők e­gyik kedvelt helye, hanem a kerékpárosoké is. A tó körül kialakított, s folyamatosan fej­lesztett, csinosított, bővített kerékpáros aszfaltcsík már sok-sok profi, vagy éppen hobbibiciklis számára nyújtott hasznos és kellemes időtöltést. A Tour de Velencei-tó pedig immár a hagyományos szezonnyitó, most az időjárás is a kerekesek barátja volt. Már nemcsak a térség, hanem az ország legnagyobb kerékpáros rendezvénye a Tour de Velencei-tó. Két napon át várta túrákkal, országúti és mountain bike versenyekkel a nyeregbe pattanókat. Az országúti kerékpározás hívei, vagy a mountain bike-szakág képviselői is versenyezhettek a hétvégén.

Az 55 kilométeres viadal jó erőfelmérő volt
Fotó: Igari Balázs/Fejér Megyei Hírlap

Az 55 kilométeres, 270 méter szintkülönbséget rejtő, BIANCHI Országúti Maraton RT55 kiemelt viadalon a felnőtt és az utánpótlás korosztály is rajthoz állhatott, de az egész napos bringás programok között szerepelt családi tókerülés, a vállalkozó szelleműek pedig részt vehettek az ügyességi játékokon, a gyerekek számára pedig külön versenyeket is hirdettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában