PAFC

2019.04.12. 18:41

Talpra kell állni!

Új vezetőedzővel küzd az életben maradásért a Puskás Akadémia FC szombaton, 17 órától az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 28. fordulójában.

Nagy Péter

Hegedűs János (kék) szerint csak a három pont elfogadható

Forrás: PFLA

Két, arculatát vesztett együttes feszül egymásnak szombaton a Fehérvári úti stadionban. A találkozó elé nyugodtan odabiggyeszthetjük a kiesési jelzőt, hiszen a nyolcadik Paks és a kilencedik Puskás is vészesen közel van a veszélyzónához. A jelenleg 31 pontos atomvárosiak sorsa a saját kezükben van, mivel a hátralevő fordulókban olyan csapatokkal mérkőznek, mint a bennmaradásért zajló küzdelemben vastagon érintett DVTK–Kisvárda–Haladás hármas, a középmezőnyhöz tartozó MTK, vagy a dobogóra hajtó DVSC. A 30 egységet gyűjtő felcsútiaknak ennél sokkal nehezebb a képlet, mert a tolnai derbit követően olyan riválisok várnak rájuk mint az attraktív támadófocit játszó Mezőkövesd, azután pedig az élbolyba tartozó Vidi–Honvéd–Újpest–Ferencváros négyes. Egy biztos, a Fejér megyeieknek fel kell kötni azt a bizonyost…

– Sós Bence, Szolnoki Roland és Josip Knezevic sem állhat rendelkezésünkre a hétvégén eltiltás miatt – mondta a PAFC-ot a szezon hátralevő részében irányító Komjáti András klubigazgató. Szerencsére elég bő a keretünk, úgyhogy nem szabad ezzel foglalkozni. A helyükre lépőknek itt a lehetőség a bizonyításra, ráadásul akadnak sérültjeink is, de nem kereshetünk mentségeket már most, a mérkőzés előtt. Azokkal kell megoldani ezt a feladatot, akik jelenleg a rendelkezésünkre állnak.

Hegedűs János (kék) szerint csak a három pont elfogadható Fotó: PFLA

Labdarúgóként már élt át hasonló helyzetet a felcsútiak új trénere, aki megpróbálja ezt a tapasztalatot előnyére fordítani az utolsó hat meccsre.

– Emlékszem, egyszer a Vasasban, a mostanihoz hasonlóan rossz szezont követően osztályozót kellett játszanunk. Ezt csak úgy tudtuk elérni, hogy a bajnokság végén olyan együttesekkel mérkőztünk, amelyek vagy a bajnoki címért, vagy a dobogóért küzdöttek. Szerencsére nem álltak be ellenünk bunkerfocit játszani, hanem meg akartak verni minket, így sikerült az osztályozóhoz elég pontot gyűjteni. Most is valami hasonlót képzelek el, persze a Paks, valamint a Mezőkövesd ellen mindenképp jó eredményt szeretnénk elérni. Talán a sorból csak a Vidi és a Fradi lóg ki, de ezeket a csapatokat is sikerült egyszer már legyőzni az idei kiírásban, miért ne sikerülhetne még egyszer!? Egy biztos, rajtam nem múlik, én bizakodó vagyok.

– Nem elég az egy pont, három kell! – összegzett a játékosok részéről Hegedűs János. – Tudtuk, hogy lesz egy nehéz hetünk, amikor a Haladás, a Kisvárda és egy kupameccs is vár ránk, sajnos ez az időszak nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük. Mindenképp megteszünk mindent, hogy szó se legyen itt kiesésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában