PAFC

2019.04.07. 20:16

Ismét közel a veszélyzóna

A Szombathelyi Haladás után a Kisvárda is győzelemmel zárta a PAFC elleni bajnokit.

Dévai Nándor Csaba

Nem sikerült pontot szerezni emberhátrányban

Forrás: PFLA

 

JEGYZŐKÖNYV

Puskás Akadémia FC–Kisvárda Master Good 0-4 (0-2)

Pancho Aréna, 700 néző. Vezette: Andó-Szabó (Tóth II, Berettyán)

Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Nagy Zs., Poór, Latifi (Kiss T., 61.), Szolnoki – Spandler, Hadzsiev – Urblík, Knezevic (Arabuli, 78.), Sós – Radó. Vezetőedző: Radoki János.

Kisvárda: Felipe – Protics, Kravcsenko (Ene, 81.), Beriosz, Melnyik – Bertucci, Karaszjuk – Grozav, Cukalasz, Gosztonyi (Negrut, 67.) – Ilics (Horváth Z., 58.) Vezetőedző: Dajka László.

Gól: Gosztonyi (18.), Grozav (31.), Melynik (54.), Horváth Z. (70.)

Kiállítva: Sós (18.)

Vasutas hasonlattal élve fontos állomáshoz érkezett a felcsúti lokomotív, hiszen a kiesés elkerüléséért vívott harcban a Kisvárda ellen égetően szükséges három pont volt a tét. Eseménytelen első tíz perc után a 15. minutumban Latifi remek lövését tolta Felipe hálóőr szögletre. Ezt követően azonban jött a hideg zuhany, a 18. percben előbb Sós Bence szabálytalankodott az egyedül kapura törő Grozav ellen kiállítást érő módon, majd a már emberelőnyben játszó Kisvárda a vezetést is megszerezte, Gosztonyi András talált be a megítélt szabadrúgásból, 0-1. A 26. percben a vendégtizenhatos bal sarkáról végezhetett el szabadrúgást a PAFC, Urblík lövése nem is sikerült rosszul, Felipének kellett nagyot repülnie, hogy hárítani tudjon.

Fél óra elteltével már kétgólos vendégelőnyről árulkodott a Pancho Aréna eredményjelzője, miután Grabov mutatott be egy óriási szólót. A Puskás térfelének közepénél gyújtotta be a rakétákat, lehagyott három védőt, majd a negyedik mellé érve visszahúzta a labdát a jobb alsóba, esélyt sem hagyva a vetődő Hegedüsnek, 0-2. A 39. percben Gosztonyi birkózta le védőjét, majd a kapuba gurított, a játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot. Öt perccel a félidő vége előtt előtt Latifi beadása pattant meg egy kisvárdai sarkon, a levegőben szálló labdát Urblík tette rá félfordulatból, lövése azonban kevéssel a kapu mellé szállt. Továbbra sem nyugodott Gosztonyi András, Hadzsiev rossz labdaátvétele után a PAFC tizenhatosánál szerzett labdát, középre adott passza után Ilics azonban elügyetlenkedte a hatalmas lehetőséget. Mindez nem szegte kedvét a szép számú vendég drukkereknek, a félidőben ugyanis a kihagyott helyzettel együtt is azzal a tudattal indulhattak a büfébe, hogy csapatuk 2-0-ra vezet a Puskás ellen.

Nem sikerült pontot szerezni emberhátrányban
Fotó: PFLA

Mindössze kilenc perc telt el a második játékrészből, amikor ismét a szabolcsiak örülhettek. Egy mintaszerű támadás során Ilics–Grozav– Bertucci–Melnyik volt a labda útja, utóbbinak pedig csupán az ötösről kellett a kapuba pofoznia a játékszert, 0-3. Húsz perccel a vége előtt Nagy Zsolt öklelte fel a már lövéshez készülő Negrutot, a megítélt tizenegyest pedig Horváth Zoltán higgadtan a kapuba gurította, 0-4. Azt követően, hogy a nagy kérdések eldőltek, és mindkét fél már a lefújást várta inkább, egymás után két sárga lapot is összegyűjtött a PAFC, Knezevic és Spandler révén. Öt perccel a vége előtt Radó szúrt rá egy szabadrúgást 20 méterről, Felipe könnyedén védeni tudott, 4-0-ra győzött a Kisvárda.

Az akkor még felcsúti vezetőedző, Radoki János így értékelt a találkozót követően: „Jól kezdtük a mérkőzést, a kiállítás után is voltak helyzeteink. Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy megfordíthatjuk az eredményt, a harmadik vendéggól azonban mindent eldöntött.”

Radoki Jánost vasárnap menesztette a Puskás.

Radoki János már nem a Puskás Akadémia FC vezetőedzője. A klub vasárnap, a Kisvárda együttesétől elszenvedett 4-0-s vereséget követően mentette fel posztjából. A bajnokság végéig Komjáthi András irányítja a szakmai munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában