Kudarc a fővárosban

2019.04.24. 21:58

Hiába vezetett sokáig, a végjátékot elrontotta az Alba

Hiába vezetett sokáig, a végjátékot elrontotta az Alba, 70-65-re kikapott a TF otthonában.

Horog László

Peterson pontjai sem voltak elegendők a kötelező győzelem megszerzéséhez

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mérsékelt érdeklődés mellett rendezték meg az amúgy impozáns Ludovika Arénában az Alba vendégjátékát. A fehérváriaknál Lóránt Péter ismét pihenőt kapott, valamint Martin Zeno sem öltött meccsszerelést. A mérkőzés első pontját Peringer szerezte büntetőből, a másodikat nem dobta be, aztán Cabezas jelentkezett triplával, a társak sem tétlenkedtek, a fehérváriak elléptek, 4-8. A hazaiak azonban gyorsan fordítottak Krnjajski és Beák révén, hét pontot szereztek zsinórban. Ismét az Alba volt szűk előnyben, egyik fél sem tudott megugrani, hol a házigazdák, hol a vendégek vezettek kevéssel. Így érkeztünk el az első negyed derekáig, Rikalo hármasára Tóth Péter középtávolról válaszolt, az első tíz percet 15-19-es eredménnyel tudták le a keményen küzdő felek.

Peterson pontjai sem voltak elegendők a kötelező győzelem megszerzéséhez
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Rikalo előbb kihagyott, aztán bedobott egy hárompontost, majd Takács Milán is beköszönt kintről, ezt megtoldotta Filipovics és Keller Iván, megnyugtató előnyt építettek a vendégek, 18-27. Ezt követően kissé megakadt a Fejér megyei gépezet, Bergstedt büntetőivel és a belelendülő McLane dupláival két pontra jött a TF, Peterson duplával jelentkezett, Peringer zsákolt, a hazai tréner, Ales Pipan időt kért, 27-31. A színvonal nem volt magas, ám a folytatásban is a látogatók domináltak, félidőben 30-37 virított a Ludovika Aréna eredményjelzőjén.

Tóth Péter pontjaira Logan McLane és Jonas Bergstedt igyekezett válaszolni, a fehérváriak nem tudták átlépni a tízpontos küszöböt, de aggódniuk nem kellett, nem közelítettek a vendéglátók. A hazaiak trénere szövegelésért kapott technikai hibát, a fehérváriak edzője úgy keverte a kártyákat, hogy három rutinos játékos mellett két fiatal mindig a pályán legyen. Döntően Cabezas, Heath és Peterson mellett a Takács ikrek szerepeltek, a vendéglátók McLane hármasával, majd Clark zsákolásával zárkóztak három pontra, Ramirez időt kért, 46-49. A zárónegyedben McLane hármasával és Clark zsákolásával átvette a vezetést a TF, hat ponttal elhúztak, kettőre zárkózott a Fehérvár, Pipan időt kért, 60-58. Peterson egalizált, ismét a házigazdák kezdeményeztek, Clark bravúros kosarakat dobott, a vendégek szakvezetője, Ramirez hiába kért időt, a végjátékban magabiztosabb TF 70-65-re nyert.

JEGYZŐKÖNYV

Serco TF-BP–Alba Fehérvár 70-65 (15-19, 15-18, 16-12, 24-16)

Ludovika Aréna, 100 néző, v.: Földházi T., dr. Mészáros B., Csabai-Kaskötő B.

TF-BP: Krnjajski 7, Clark 20/9, Beák 3/3, McLane 14/6, Bergstedt 15. Csere: Buzás 2, Szobi 1, Rikalo 6/6, Filipovic 2. Vezetőedző: Ales Pipan.

Alba: Cabezas 5/3, Keller 2, Freeman 6, Peterson 14, Peringer 5. Csere: Tóth P. 9/3, Heath 10, Filipovics 9/3, Takács Milán 3/3, Takács Martin 2, Varga –. Vezetőedző: Jesus Ramirez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában