Úgy kellett, mint egy falat kenyér

2019.04.22. 19:58

Győzött a kiesés ellen harcoló PAFC

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 29. fordulójában megszakadt a Puskás Akadémia FC három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata.

Dévai Nándor Csaba

Szép megmozdulásokból sem volt hiány a mérkőzésen Fotó: PFLA

Igazi futballidő fogadta azokat, akik nagyszombat délutánján a Mezőkövesd felcsúti túráját választották programul, és bár népes tábor érkezett Matyóföldről is, végül a hazai drukkerek örülhettek.

Az első negyvenöt perc során elvétve láthattunk helyzeteket, a Puskás mezőnyfölénye mellett a Mezőkövesd kontrák után tudott leginkább veszélyeztetni. A 39. percben Knezevic jó helyről, ám kissé éles szögből, középre tett labdáját végül a vendég védelem kivágta, így gól nélkül zárult az első felvonás.

A folytatásban is maradt támadásban a kiesés elől menekülő PAFC, ám az első találatra egészen a 71. percig kellett várni. Az idei szezonban tizedik gólját jegyző Josip Knezevic átszlalomozott a vendégek védelmén, majd a rövid alsóba lőtte a labdát, 1-0. A következő helyzetnél is Knezevic volt a főszereplő, szép egyéni megmozdulása után középre tett labdáját az elcsúszó Szolnoki azonban nem tudta elrúgni.

Szép megmozdulásokból sem volt hiány a mérkőzésen
Fotó: PFLA

A győzelem után Urblík József, a Puskás Akadémia FC középpályása így értékelt:

– Nem teljesen úgy alakult a mérkőzés, ahogy elterveztük, már hamarabb meg akartuk szerezni a vezetést. Szebb focit is játszhattunk volna, de a lényeg a győzelem és az ezzel járó nagyon fontos három pont – mondta Urblík.

Ezzel a sikerrel a Puskás feljött a nyolcadik helyre, ám mindössze három pont távolságra állnak a kieső helyen álló diósgyőriektől. Folytatás szombaton 17 órakor – ezúttal a Vidi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában