Magabiztos siker a TF ellen

2019.04.13. 20:13

Győzelemmel nyitotta az Alba a középső szakaszt

Végig vezetve, 91-76-ra nyerte szombat esti bajnokiját az Alba kosárcsapata a TF ellen.

Horog László

Martin Zeno (jobbra) egy triplát vállalt a TF ellen

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A mérkőzés előtt megbetegedő, irányítóként és bedobóként is bevethető Tóth Péter nem állt Jesus Ramirez vezetőedző rendelkezésére, Allerik Freeman kezdőként lépett pályára a fehérváriaknál. A meccs első pontjait Logan McLane szerezte kintről, Cabezas duplával válaszolt, sok volt pontatlanság, hazai oldalon a palánknál ólálkodó Jordan Heath megjátszása nem sikerül gyors egymásutánban háromszor. Center társa, Lóránt duplájával már az Alba vezetett, McLane hármassal jelentkezett, Heath is betalált kintről, 7-6. Jonas Bergstedt hirtelenjében szerzett 4 pontjával a vendég három ponttal meglépett, Keller büntetőkkel egalizált, majd mintaszerű hármast dobott, hárommal már az Alba vezetett. Clark kétpontosa után időt kért a hazai együttes (13-12), mindkét szakvezető gyakran cserélt, Clark jól tüzelt, fej-fej mellett haladtak a felek. A frissen beállt center, Peringer zsinórban dobott négy pontot, az első negyedet 24-22-re nyerték a házigazdák. Takács Milán ügyeskedett, a túloldalon Filipovics Stefan, aztán Freeman szerzett gyorsan hét pontot, a vendégek trénere, Ales Pipan azonnal időt kért, 31-24. Freeman később sem rontott messziről, Takács és Peringer remek összjátékok nyomán szerezte a kosarakat, 38-26. Heath is jól célzott kintről, a TF időt kért. Növelte előnyét a vendéglátó, a túloldalon McLane volt elemében, ami ahhoz volt elég, hogy ne lépjen meg a hazai csapat, őriztek a 10 pont feletti különbséget. Heath hármasai a későbbiekben is ültek, félidőben 49-40-re vezettek a fehérváriak.

Martin Zeno (jobbra) egy triplát vállalt a TF ellen
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Lóránt Péter két duplája nyitotta a folytatást, majd remek labdával szolgálta ki Peringert, a fővárosiak Rikalo és Clark pontjaival jöttek közelebb, aztán Peringer révén távolodott a Fehérvár, sőt, Takács Milán is beköszönt, 62-50. Filipovics Márkó sem tétlenkedett, őrizte megnyugtató, több mint 10 pontos előnyét a házigazda. A vendégek túl sokat hibáztak, 69-52-es hazai vezetésnél Ales Pipan időt kért. Bergstedt jóvoltából araszolt kicsit közelebb a TF, három negyed után 69-56-ot mutatott az eredményjelző. Clark és Freeman megmozdulásai továbbra is sikeresek voltak, főleg Clark remekelt, távolról és középtávolról sem hibázott, aztán a hazaiaknál Keller Iván is belelendült. A végig magabiztos tinédzser, Takács Milán a zárás előtt is elkapta a fonalat, végül könnyed, 91-76-os hazai győzelem született.

Alba Fehérvár – Serco – TF-BP 91-76 (24-22, 25-18, 20-16, 22-20)

Bajnokság, középszakasz, 1. forduló, Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 1000 néző,

vezette: Benczur T., Balog Gy. A., Vida J. (Bognár T.)

Alba: Cabezas 2, Zeno 3/3, Keller I. 11/6, Lóránt 8, Heath 15/9. Csere: Filipovics M. 11/3, Peringer 9, Takács M. 15/3, Varga M. 2, Freeman 13/6, Peterson 2, Lukács -. Vezetőedző: Jesus Ramirez

TF-BP: Krnjajski -, Beák 2, Clark 27/15, McLane 16/9, Bergstedt 11. Csere: Buzás 8/6, Szobi -, Filipovics S. 8, Meleg -, Rikalo 4. Vezetőedző: Ales Pipan

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában