Eddig a tervek szerint haladt

2019.04.02. 18:55

Bejutó helyen áll egy forduló után a fehérvári Pletyák Attila

A hazai bowlingsport legjobbjai szeme előtt már a júniusban esedékes, müncheni Európa-bajnokság lebeg, ám mindenkinek először a kerettagságot kell kivívnia.

Dévai N. Csaba

Koncentráció, erő, technika, ez mind kell Pletyák Attila sikeréhez

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Bowling és Teke Szövetség Bowling Szakági Szövetsége öt versenyt jelölt ki a 2018/2019-es szezonban, amelynek eredményeit átlagolva kialakult az a 12 fős mezőny, amelyből egy újabb kétfordulós szűrő után kikerül a nemzeti csapat hatfős kerete. A legjobb tizenkettő Székes­fehérváron gyűlt össze először, hogy megmérkőzzenek a minél magasabb átlagokért. A mezőnyben ott volt a fehérvári Pletyák Attila is, aki a hatodik helyen zárta az első fordulót.

– Tíz éve űzöm ezt a sportot, és most jutottam el arra a szintre, hogy célomul tűztem ki a magyar csapatban való részvételt, hogy képviselhessem az országot. Szerencsére jöttek is a szezon során szép eredmények, amiknek hála bekerültem ebbe a kvalifikációs versenybe – mondta Pletyák. A hétvégén esedékes, Vértesszőlősön rendezendő második fordulóig már nincs sok idő, ám a fehérvári versenyző addig is fejlődni szeretne.

– Ami negatívum volt ezen a versenyen, az az utolsó körös teljesítményem, ami a fáradtságra vezethető vissza. A héten ezért arra kell készülnöm, hogy az állóképességemet egy-egy úszó- és futóedzéssel javítani tudjam, ami egy pluszt adhat majd a folytatásra.

Koncentráció, erő, technika, ez mind kell Pletyák Attila sikeréhez
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A korábban Fehérvárról és Sopronból profi kosárlabdázóként ismert, jelenleg – többek között – edzőként és a szövetség alelnökeként tevékenykedő, a versenyt másodikként záró Skobrics Zoltán elmondta, hogy bár örül eredményének, hiányolja a generációváltást, a fiatal tehetségeket az országos versenyekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában