alba fehérvár

2019.04.29. 19:19

A végjáték jön

A hétközi fordulóban Belső-Somogyban lép pályára a székesfehérvári kosárlabdacsapat.

Horog László

A TF elleni teljesítmény után a szurkolók is húzták a szájukat

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az alapszakasz utolsó fordulójában, április elején hiába verte a vártnál nagyságrendekkel jobban szereplő DEAC-ot az Alba, a riválisok eredményei miatt nem került a középső házba, legalul folytatta a küzdelmeket. A bennmaradás nem forog veszélyben, az első körben a Kaposvár otthon verte a Szegedet, így a később bekapcsolódó Fehérvárnak egyetlen meccset sem kell nyerni az alsóházban az élvonalbeli tagság megőrzéséhez. A TF együttesét 91-76-ra verték, aztán gyenge játékkal 75-68-ra kikaptak Szegeden. A Kaposvárt 79-68-ra verték otthon, múlt hét közepén pedig következett a mélypont, a szezonban korábban mindössze kétszer győztes TF ellen minősíthetetlen produkciót nyújtva szenvedtek 70-65-ös vereséget. A budapestiek a diadal nyomán vérszemet kaptak, a hétvégén a somogyiakat is legyőzték a Ludovika Arénában 92-80-ra, tehát az utóbbi napokban szállították a meglepetéseket. Persze ez az Alba drukkereit nem vigasztalja, akik a vártnál lényegesen gyengébb eredmények miatt lendületüket vesztették. Bár a Gáz utcai meccsekre a belépés ingyenes, a megszokottnál jóval kevesebben látogatják a kék-fehérek hazai találkozóit.

A TF elleni teljesítmény után a szurkolók is húzták a szájukat
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A klub vezetői szerződést bontottak Martin Zenóval, aki a somogyi dombok helyett a Budapest melletti reptér felé veszi az irányt, nem lép pályára már fehérvári szerelésben Allerik Freeman és Jordan Heath sem, a szakmai stáb eltekint szerepeltetésüktől. A szezon végéig a külföldi kontingensből csak az utolsóként érkező amerikai center, Brandon Peterson és a spanyol irányító, Carlos Cabezas marad – ők az idény utolsó, hazai bajnokiján, a Szedeák ellen is parketten lesznek, május 7-én.

A Kaposvár elleni mérleg az utolsó, fehérvári meccs hazai győzelme előtt ötvenszázalékos mérleggel rendelkeztek a felek, az alapszakaszban november végén 89-67-re kikapott az Alba idegenben, március közepén, hazai pályán javított, és nyert 87-83-ra.

– A TF elleni eredmény nagy csalódás, az utolsó negyedre szétestünk, elszúrtuk a mérkőzést. Kaposváron és az utolsó mérkőzésen természetesen nyerni szeretnénk – mondta Filipovics Márkó, aki a somogyi fővárosban született és kezdte karrierjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában